icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Have a Royal Winter

Trek een warme jas aan en vier de Royal Winter in Den Haag

16 november 2023

Den Haag – De winter is in aantocht, dus pak de wanten van zolder, trek je warmste jas aan en geniet van alle winterse activiteiten in Den Haag. De stad staat klaar om bezoekers te verwelkomen voor een koninklijke winterervaring, a Royal Winter in Den Haag.

Van sfeervolle kerstmarkten – zoals de feestelijke Royal Christmas Fair en de nostalgische Hofkwartier Wintermarkt – tot de betoverende, overdekte schaatsbaan van het Cool Event op het Kurhausplein en de spetterende optredens van Magical Scheveningen, is er voor ieder wat wils. De hele stad zal gehuld zijn in prachtige decoraties, vrolijke lichtobjecten en stijlvolle kerstverlichting waarvan alle highlights onderdeel zijn van twee winterse themawandelingen.

Combineer je dagje uit met een bezoek aan Scheveningen waar begin december duizenden enthousiaste wandelaars zullen deelnemen aan het grootse lichtfeest, de Scheveningen Light Walk. Wordt het gure weer je te veel, warm dan op tijdens een bezoek aan één van de vele (overdekte) familieattracties en laat je verwonderen door Legoland Discovery Centre, Sea Life Scheveningen, het AFAS Circustheater of de winterweken bij Madurodam.

Met haar koninklijke geschiedenis en prachtige architectuur biedt Den Haag een unieke setting voor een winters weekendje weg, een uitje met de hele familie of een dag kerstshoppen. Muziekliefhebbers kunnen in december swingend winkelen tijdens Jazz En Route waarbij (inter-)nationale topacts uit de jazz- en soulscene optreden in de winkelstraten rondom Paleis Noordeinde.

Naast muziek klinkt er in december ook vrolijk hoefgetrappel in de straten van de binnenstad en op de boulevard van Scheveningen. Rijd gratis een stukje mee in één van de mooie paardenkoetsen die op verschillende dagen hop-on/hop-off ritjes aanbieden. Ook kun je een romantische rit met een klassieke tram maken; de historische trams rijden via een sfeervol verlichte route naar Scheveningen en weer terug. 

Vier de winter in stijl en kom naar Den Haag, de winterhoofdstad van Nederland. Ontdek de koninklijke charme, geniet van de winterse activiteiten en laat je betoveren door de magie van de Royal Winter in Den Haag. Voor meer informatie over de winteractiviteiten in Den Haag, bezoek denhaag.com/winter.