icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Internationaal ondernemen

Kennisinfrastructuur in Den Haag

Kennisinfrastructuur in Den Haag

In Den Haag komt talent uit de hele wereld samen. De stad en zijn krachtige kennisinfrastructuur bieden kansen en ruimte aan talloze prominente bedrijven en getalenteerde mensen. Continu wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de voornaamste kennisclusters van de stad: Peace & Justice, IT en telecom, Energy & Renewables, Cybersecurity, Finance & Legal.

justice

Peace & Justice

In 1899 organiseerde Den Haag de eerste internationale vredesconferentie. Sindsdien is de stad uitgegroeid tot een podium voor internationale evenementen, procedures en initiatieven op het gebied van vrede, recht en veiligheid. Den Haag is de op één na grootste VN-stad en de vestigingsplaats van het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis. Meer dan 19.500 professionals zetten hier dagelijks hun kennis en vaardigheden in voor deze sector en werken voor de meest invloedrijke instituten ter wereld, zoals Europol, het Internationaal Strafhof en Eurojust.

IT

IT & Telecom

De glasvezelinfrastructuur in Nederland is uitstekend en de inwoners maken dan ook gebruik van bijzonder goede internetverbindingen. De geavanceerde IT-infrastructuur en de grenzeloze hoeveelheid talent maken Den Haag tot de ideale vestigingsplaats voor nationale en internationale IT- en Telecombedrijven die willen profiteren van onze moderne technologie. Een aantal van de meest bekende Nederlandse instituten is hier gevestigd, zoals het Ministerie van Economische Zaken en OPTA (Nederlandse Autoriteit Consument en Markt) en internationale bedrijven zoals Siemens, T-Mobile, Huawei en AT&T.

cybersecurity

Cybersecurity

The Hague Security Delta is een netwerk van Nederlandse veiligheids- en beveiligingsdiensten die voornamelijk in Den Haag zijn gevestigd. In dit netwerk combineren 400 veiligheidsgerelateerde bedrijven hun kennis en ervaring om de wereld veiliger te maken. Belangrijke internationale ontwikkelingen en doorbraken in forensisch onderzoek, nationale veiligheid, vitale infrastructuur en cyberbeveiliging zijn voornamelijk afkomstig uit deze regio. The Hague Security Delta werkt samen met regionale hubs en kan, doordat de wereld verbonden en geglobaliseerd is, samenwerken en kennis delen met talloze internationale partners die actief zijn binnen de beveiligingsbranche in o.a. de VS, Canada, Zuid-Afrika, Singapore.

New energy

Energy & Renewables

Den Haag heeft zich ten doel gesteld om voor 2040 een CO2-neutrale stad te zijn. De eerste stappen in deze richting hebben veelbelovende resultaten opgeleverd, zoals de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie in Den Haag in 2015. Daarnaast zijn ook andere onderzoeksinstituten, educatieve organisaties, ingenieursbureaus, leveranciers en kleine en middelgrote ondernemingen op het gebied van duurzame energie gevestigd in de stad.

TheHague

Legal & Finance

De juridische en financiële sector in Den Haag is goed voor 13.000 banen. Sectoren als de verzekeringsbranche, vermogensbeheer en pensioenbeheer zijn stevig geworteld in de stad. 

Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, verzekeringsbedrijven zoals Aegon International BV en investeringsbanken zoals ING bieden deze sector de benodigde stabiliteit, deskundigheid en verbondenheid en creëren daarmee een essentiële en duurzame basis. Educatieve instanties in de regio Den Haag bieden passend onderwijs voor de lokale arbeidsmarkt in deze sector.