icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
hofvijver

Over Den Haag

Den Haag, regeringscentrum van Nederland en thuisbasis van de koninklijke familie, is dé stad waar dagelijks belangrijke beslissingen worden genomen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Welkom in Den Haag

Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie. De hofstad heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld. Alles ligt op steenworp afstand van elkaar en de zee is altijd dichtbij. Pak vanuit de historische binnenstad de tram en in vijftien minuten sta je op het elf kilometer lange strand. De ideale plek om, zomer en winter, even uit te waaien en nieuwe ideeën op te doen.

In Den Haag werken iedere dag tienduizenden mensen aan een veiligere en rechtvaardigere wereld. Uit alle windstreken komen zij naar de stad om met elkaar mondiale problemen op te lossen. Met het Vredespaleis als kloppend hart is Den Haag dan ook met recht de internationale stad van vrede en recht.

Den Haag is van oudsher een open stad, met koninklijke allure. Hier woont en werkt de koninklijke familie. En dit is het regeringscentrum van Nederland, waar dagelijks belangrijke beslissingen worden genomen over de toekomst van het land. Veel bedrijven, studenten, diplomaten en maatschappelijke organisaties kiezen daarom bewust voor Den Haag. Hier kan je invloed uitoefenen en het verschil maken in de wereld.

Of je nu als toerist op bezoek bent, deelneemt aan een conferentie of overweegt om als ondernemer hier een bedrijf of organisatie te vestigen: Den Haag heeft alle ingrediënten voor succes!

infographic

Bereikbaarheid

Met de vliegvelden Schiphol Airport Amsterdam en Rotterdam The Hague Airport in de nabijheid en rechtstreekse treinverbindingen vanuit België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is Den Haag zeer eenvoudig bereikbaar vanuit alle delen van de wereld. De binnenstad van Den Haag en de diverse parkeergarages zijn vanuit alle richtingen ook met de auto snel te bereiken. Ook vanaf de twee treinstations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor is het historische centrum dichtbij. En eenmaal in het compacte en autoluwe winkelgebied is alles makkelijk te voet of per fiets bereikbaar.

Den Haag maak het verschil

In Den Haag komen wereldleiders samen om de wereld beter en veiliger te maken. Hier worden belangrijke gesprekken gevoerd, beslissingen genomen en verbonden aangegaan. Den Haag is bovendien de stad waar het talent en het potentieel van mensen op waarde worden geschat en gekoesterd. Een plek waar nationale en internationale bedrijven alles kunnen vinden om succesvol te worden.

'By consistently implementing an aligned international positioning of The Hague as a destination for leisure, travel and business, our city will be able to achieve significant economic growth.'

Karsten Klein - Deputy Mayor of The Hague at the launch of TH&P

VBW

Vrije tijd en cultuur

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende kunst: een bruisende wereld vol internationale podiumkunsten en festivals en vele bijzondere musea en prachtige tentoonstellingen. Bewonder bijvoorbeeld de meesterwerken van Rembrandt en Vermeer in het Mauritshuis en van Mondriaan in het Gemeentemuseum. Panorama Mesdag en Escher in het Paleis zijn ook must-sees. De stranden van Scheveningen en Kijkduin zijn de ideale plekken om uit te waaien, vier seizoenen lang. Bezoek ook Haagse highlights zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis, en ontdek waar een klein land groot in is bij Madurodam. Tussendoor is het heerlijk genieten bij talloze culinaire hotspots.

Meer informatie over Den Haag als recreatieve bestemming en het werk van het Marketing Bureau.

event

Perfecte locatie voor congressen

We zijn er bij The Hague & Partners van overtuigd dat Den Haag de ideale locatie is voor het organiseren van zakelijke congressen. De stad staat immers bekend om zijn gastvrijheid, internationale karakter en uitgebreide ervaring met het organiseren van spraakmakende congressen waar, naast een unieke belevenis, beveiliging, veiligheid en efficiëntie gegarandeerd centraal staan.

Meer informatie over Den Haag als de perfecte locatie voor een zakelijk evenement of congres en over het werk van het Convention Bureau.

Central

Zakelijke omgeving

Den Haag is een aantrekkelijke Europese stad voor bedrijven. Hier zijn meer dan 300 internationale bedrijven, NGO's en organisaties gevestigd en leven en werken meer dan 50.000 expats. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan de diversiteit in menselijk kapitaal en de dynamische cultuur van de stad. De economische omgeving in Nederland is een stuk competitiever dan in andere EU-landen en ondernemerschap en buitenlandse directe investeringen worden hier nadrukkelijk gestimuleerd.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden in Den Haag en het werk van de Business Agency.

Meer informatie over Den Haag

Stranden

Den Haag heeft met Scheveningen, Kijkduin en het Zuiderstrand 11 kilometer strand voor een fijne stranddag, een zonvakantie of een avondje uit.

Bezienswaardigheden

Den Haag is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Van imposante monumenten tot majestueuze kerken en koninklijke paleizen.

Natuur

Ben je een natuurliefhebber, dol op wandelen in het groen? Dan is Den Haag een bezoek meer dan waard met de stranden, duinen en parken en bossen.