icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Mcmindgames

‘MC’s Mindgames’ — een tijdelijke route vol belevenissen opent deze oktober in Den Haag

31 augustus 2023

Bezoekers kunnen zich van 6 tot en met 29 oktober laten verrassen door de belevenisroute ‘MC’s Mindgames’ in het Museumkwartier in Den Haag (foto: MadjeVollaers+MaryHessing+SterreTenBosch)

Den Haag – In oktober opent een nieuwe tijdelijke ‘kunstbeleving’ in Den Haag, ‘MC’s Mindgames’. Een vijftal vormgevers en kunstenaars reflecteren op het werk van ’s Nederlands beroemdste graficus, M.C. Escher, via verschillende indoor installaties in het centrum van Den Haag.

MC’s Mindgames is een route van vijf unieke installaties rondom het Binnenhof. Op elke locatie is een interieur op bijzondere wijze vormgegeven door een vooraanstaande ontwerper of kunstenaar die reflecteert op het werk van Escher. MC’s Mindgames vindt plaats tijdens het jubileum van Escher: dit hele jaar viert Den Haag dat de graficus 125 jaar geleden is geboren.

Mary Hessing, programmeur Binnenhof bij The Hague & Partners, stuurt het project aan. “MC’s Mindgames zal bezoekers raken en verrassen, net zoals het werk van Escher dat tot op de dag van vandaag doet”, zegt ze. “Het concept combineert het effect van populaire ‘Instagram musea’ met de bijzondere esthetiek van presentaties zoals bij de Salone del Mobile in Milaan. De installaties prikkelen alle zintuigen.”

De belevenisroute, waarvan de naam verwijst naar de initialen van Maurits Cornelis Escher, is overdag vrij toegankelijk op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 6 tot en met 29 oktober. Daarnaast is MC’s Mindgames tijdens Museumnacht, 7 oktober, in de avond te bezoeken. Exacte locaties en de namen van de kunstenaars/vormgevers zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

MC’s Mindgames is een productie van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten in het Museumkwartier tijdens de renovatie van het Binnenhof, zoals eerder BlowUp Art Den Haag in mei dit jaar. Voor meer informatie, ga naar denhaag.com/nl/agenda/mc-mindgames.