icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Yunus Aktas, Foto Anne van Zantwijk

Halve finales en finale Cameretten Festival in Museumkwartier Den Haag

19 oktober 2022

Na vier zinderende voorrondes heeft de selectiecommissie van het Cameretten Festival zes kakelverse cabarettalenten geselecteerd voor de halve finales van de 56e editie. Die vinden plaats in Diligentia in het Museumkwartier in Den Haag op donderdag 24 en vrijdag 25 november. Op zaterdag 26 november vindt de finale van het Cameretten Festival plaats bij Het Nationale Theater, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Al meer dan vijftig jaar gaat Cameretten ieder jaar weer op zoek naar nieuw cabarettalent. Het festival is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. In korte tijd verwierf het naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich presenteert aan publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Daniël Arends, Plien en Bianca, Theo Maassen en Jandino Asporaat. 

Van Rotterdam naar Den Haag
Jarenlang vond Cameretten Festival plaats in Rotterdam, dit jaar vindt het voor het eerst plaats in Den Haag. Op donderdag 24 november strijden Yunus Aktas, Julia Straten en Joey & Dave om een plek in de finale. Op vrijdag 25 november kun je in Diligentia genieten van Daan van der Hoeven, Selma Visscher en Bertram van Alphen. Voor zowel de halve finales als voor de finale zijn nog enkele kaarten beschikbaar.  

Warm welkom
Cameretten directeur Pascal Ultee is blij met het warme welkom voor het festival in Den Haag: “Den Haag heeft een rijke geschiedenis op het gebied van comedy en cabaret. Bij de voorrondes in de Haagse wijktheaters merkten we direct hoe het publiek het festival omarmt. Datzelfde enthousiasme voelen we voor de halve finales en finale. Tijdens het festival zijn er gastoptredens van OLDENHERMANNS, Beperkt Houdbaar en Kommil Foo. Presentatoren Johan Goossens en Richard Groenendijk verslaan de avond voor het publiek. En uiteraard met zes bijzondere halve finalisten kan het publiek uitkijken naar een fantastische eerste editie van het festival in het Museumkwartier in Den Haag.” 

Royaal overnachten
Maak er meteen een weekendje Den Haag van! Hotel voco® The Hague heet publiek van de 56e editie van het Cameretten Festival van harte welkom op vanaf donderdag 24 met een speciale Cameretten aanbieding. Zo kun je, direct om de hoek van Diligentia en de Koninklijke Schouwburg, royaal blijven overnachten. De speciale tarieven vind je hier.  

Humor in Kunst
Met Stichting Museumkwartier is Cameretten ook een ludieke samenwerking aangegaan. Bezoekers van het cabaretfestival kunnen tegen gereduceerd tarief de musea Rijksmuseum de Gevangenpoort, Haags Historisch Museum en Museum Bredius bezoeken. In de musea zijn Humor in Kunst audiotours. Cabaretiers Anne Neuteboom, Sjaak Bral en Fuad Hassen nemen je op hun humoristische wijze mee door de musea. 

Selma Visscher, Foto Anne van Zantwijk