icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
strandopening

Haags strandseizoen is officieel geopend

12 april 2023

Gerard ten Broek maakte speciaal voor de opening van het Haagse strandseizoen een kunstwerk. (Foto: Gerard ten Broek)

Den Haag – Het Haagse strandseizoen is geopend. Pasen markeert traditioneel de aftrap van het strandseizoen, het moment waarop alle strandtenten, -paviljoens en beachclubs weer zijn opgebouwd en waarop bezoekers de Haagse stranden komen (her)ontdekken. Op een stralende zaterdag maakte strandkunstenaar Gerard ten Broek (Beach Land Art) voor de gelegenheid een uniek kunstwerk op het zand, in het kader van 125 jaar Escher.

Gerard ten Broek (Den Haag, 1955) is een ‘land art kunstenaar’ die, net als Escher, graag speelt met optische illusies, contrasten en het creëren van perspectief op een plat oppervlak. Waar Escher dit met inkt op papier deed, brengt Gerard grote etsen aan in het zand. Speciaal voor de opening van het strandseizoen maakte hij een tijdelijk kunstwerk vlakbij de vloedlijn bij het havenhoofd in Scheveningen, in het kader van het jubileum 125 jaar Escher in Den Haag.

Seizoen vol belevenissen
Het Paasweekend is ook de start van de nieuwe evenementenkalender in Scheveningen. Zo staat de agenda dit jaar barstensvol geweldige belevenissen, strandfeesten en clubavonden binnen het thema A Night Out. Het wordt een variété van muziek, ballet, cabaret, burlesque, films, open mic avonden en meer entertainment (zoals musical Aïda) in de restaurants, theaters, de bioscoop en het casino. Zo wordt een avondje Scheveningen een bijzondere ervaring.

Festivals aan de kust
Ook de eerste festivals gaan binnenkort weer van start. Scheveningen is wederom het toneel voor talloze evenementen zoals de maandelijkse Salt Market op de Noord Boulevard, de North Sea Regatta, de internationale Ocean Race, de grootste haringparty van de wereld en Vlaggetjesdag, de Parade, de zonsondergangconcerten van Festival Classique, het WK-zeilen, internationaal vuurwerkfestival Horizon, de muziekfestivals Live on the Beach, Beatstad en Het Grootste Zomerfeest en nog veel meer. Voor meer informatie, bekijk de volledige evenementenagenda.

Attracties en musea
Ook zonder evenementenagenda is er genoeg te beleven aan Haagse kust. Zo kun je bij SEA LIFE oog -in-oog staan met haaien, piranha’s, roggen en zeepaardjes en met een combi-ticket heb je direct toegang tot Madurodam. Bij LEGOLAND ontdek je met het hele gezin hoe kleine blokjes tot grootste kunstwerken kunnen transformeren. Een bezoek aan Muzee Scheveningen toont de geschiedenis van het oude vissersdorp en de veelzijdige toepassingen van zeewier in de tijdelijke tentoonstelling WEED. Of laat je bij Beelden aan Zee meeslepen door de werken van Britse kunstenaar Henry Moore, die wereldberoemd werd met zijn unieke, figuratieve beeldentaal.

Kijkduin
Kijkduin is net zo goed klaar voor het nieuwe strandseizoen. Nieuw Kijkduin biedt de mogelijkheid om eindeloos te winkelen met 1500 vierkante meters aan modewinkels. Daarnaast kun je culinair genieten van de lekkerste, verse producten en ambachtelijke gerechten bij de foodcourt de Daily Taste. Ook rustzoekers komen in Kijkduin aan hun trekken, door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Hemels Gewelf of de Zandmotor, een oase van rust voor wandelaars.

Het strand kijkt naar je uit
Net als andere jaren, zal vanaf volgende week wederom de monumentale zonnebril te zien zijn op het strand op Scheveningen. Onder de noemer Scheveningen kijkt naar je uit, zal deze gigantische blauwe bril verschillende Haagse stranden aan doen zodat bezoekers zichzelf in de kijker kunnen zetten.