icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
BlowUp Art Den Haag

Geen luchtkastelen maar gigantische BlowUp Art in Museumkwartier Den Haag

27 september 2022

Vijf enorme BlowUp objecten blazen de komende weken nieuw leven in de beleving van de binnenstad van Den Haag. Museum de Gevangenpoort, het schelpenpad langs de Hofvijver, de Koninklijke Schouwburg, de Schoorsteenvegerstraat en het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein... vaak lopen we bijna achteloos langs de vele monumentale plekken die de Haagse binnenstad rijk is. Maar dat gaat de komende weken veranderen.

Kleurrijk, groots en beweeglijk: vijf opblaasbare kunstwerken voegen spectaculaire, tijdelijke vormen toe aan monumenten, standbeelden en andere plekken van weleer. Door deze kleurige en soms grappige ingrepen, ervaar je die dagelijkse dingen ineens alsof ze nieuw zijn. Dit wordt niet alleen een feest voor de bewoners van Den Haag zelf maar ook voor mensen van buiten de stad! De kunstwerken maken deel uit van een wandelroute rond het Binnenhof in Museumkwartier. Gratis toegankelijk voor jong en oud tot en met donderdag 13 oktober (ook ’s avonds)!  

Door kunst heen lopen
Alle objecten zijn ‘site specific’, dat wil zeggen dat ze speciaal voor deze specifieke plekken gemaakt zijn. Een keur aan internationaal werkende kunstenaars, onder wie enkele uit Den Haag zelf, is verantwoordelijk voor de BlowUp Art. De tijdelijke ingrepen in de openbare ruimte van Steve Messam (Verenigd Koninkrijk), Marleen Sleeuwits (Den Haag), Adrianus Kundert (Berlijn) en Larissa Ambachtsheer (Den Haag) zetten de vertrouwde omgeving in een nieuw licht. Zo verandert Steve Messam de hardheid van de Gevangenpoort in een vrolijk bubbelende omhelzing. Een plek waar bezoekers doorheen kunnen lopen via een houten brug die in de onderdoorgang is gelegd. 

Kleurrijk contrast
Marleen Sleeuwits fietste dagenlang door Den Haag om zuilen te fotograferen. Die verzameling voegt ze in allerlei groottes en kleuren toe aan het voorplein van de Koninklijke Schouwburg. De interventie van Larissa Ambachtsheer in de Schoorsteenvegersstraat (naast Pulchri Studio) vormt een opvallend kleurig contrast met de statigheid van het Lange Voorhout.  

BinnenhofBuiten
BlowUp Art Den Haag is een productie van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof.   

BlowUp Art Den Haag