icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Podcast

Escher trakteert op zijn 125e verjaardag en onthult de verborgen plekken en bijzondere verhalen van de graficus in Den Haag

19 juni 2023

Presentatrice Tamara Bok (links) ontdekt verborgen details in het werk van Escher in de podcast Den Haag, de Thuisstad van M.C. Escher (Foto: The Hague & Partners)

Den Haag – Hoe reageerde M.C Escher toen Britse rockband The Rolling Stones aan hem vroeg om een albumcover te maken? Waar is over een aantal jaar de collectie van Escher te zien? Wat deed hij met een eierlepeltje en viel er met Escher ook wat te lachen? Deze vragen en meer worden beantwoord in deze speciale aflevering binnen de podcastserie Den Haag Onthult die vanaf zaterdag 17 juni te beluisteren is via denhaag.com/podcast en Spotify.

Dit jaar is Den Haag de stad van Escher. Zaterdag 17 juni is het de 125e verjaardag van ’s Nederlands beroemdste graficus. En wie jarig is, trakteert. Bij het Kunstmuseum Den Haag, Escher in Het Paleis en op Den Haag Centraal station kunnen bezoekers, reizigers en voorbijgangers een traktatie ophalen met een verwijzing naar de podcast Den Haag, de Thuisstad van Escher.

Escher heeft een nauwe band met de hofstad. Zo woonden zijn ouders in Den Haag, maakte hij hier verschillende kunstwerken en vond de eerste grote overzichtstentoonstelling plaats in het Kunstmuseum, destijds het Gemeentemuseum. Maar wat was Escher eigenlijk voor man, wat probeerde hij met zijn kunst te bereiken, en waar kun je zijn werk ontdekken? Dit hoor je in de tweede aflevering van de podcastserie Den Haag Onthult. Presentatrice Tamara Bok gaat op pad in Den Haag om meer te weten te komen over de kunstenaar die onmogelijke werelden creëerde waarin water omhoog stroomt, trappen oneindig doorlopen en vissen in vogels veranderen. 

De tweede aflevering van de serie Den Haag Onthult is nu te beluisteren op denhaag.com/podcast en op Spotify, net als de eerste aflevering, Den Haag, Stad aan Zee. De laatste aflevering, Den Haag, Stad van Vrede en Recht komt in het najaar uit. Naast de lancering van de nieuwe podcast, viert Den Haag de verjaardag van Escher met verschillende activiteiten in juni. Voor meer informatie en de agenda, ga naar denhaag.com/escher.