icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Duurzaam Den Haag

Duurzaam Den Haag in 2030

30 mei 2022

The Hague & Partners onderschrijft de (inter)nationale doelstellingen op het gebied van duurzaamheid (people, planet, prosperity) en het tegengaan van klimaatverandering. Daar willen we als organisatie aan bijdragen vanuit onze doelstelling om niet alleen welvaart, maar ook welzijn van Hagenaars en Hagenezen te bevorderen. Ten eerste door bij het bevorderen van de bezoekerseconomie, (inter) nationale bedrijvigheid en congressen te kiezen voor duurzame ontwikkeling, waarbij we de ecologische en sociale grenzen bewaken. Ten tweede door onze partners te stimuleren om te kiezen voor het duurzame alternatief om zo hun bedrijfsvoering duurzamer te maken, waarbij zij tevens een positieve bijdrage leveren aan mens en maatschappij. 

Duurzaam Den Haag in 2030 
In Den Haag wordt in 2030 niet alleen gewerkt aan een veilige, betere en rechtvaardige wereld, je ervaart het ook in de stad. Den Haag is veilig, schoon en open voor iedereen. Bezoekers voelen zich thuis en zien de inspanningen van Den Haag op dit vlak als extra reden om de Groenste stad van Europa te bezoeken. Als Internationale stad van Vrede en Recht is Den Haag begaan met de wereld: van haar eigen achtertuin tot veel verder weg. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s)  zijn voor Den Haag geen abstract doel, maar een concreet handelingsperspectief. Duurzaamheid zit in ons DNA. Zo voert Den Haag de boventoon met congressen over de Impact Economy en is rond New Energy een ecosysteem van Haagse bedrijven ontstaan dat zich bezighoudt met schone brandstoffen zoals waterstof, Geothermie en Offshore Wind, dat zorgt voor veel werkgelegenheid, zowel voor hoger opgeleiden als praktisch geschoolden, waardoor de diverse stad die Den Haag is tevens sociaal inclusief is. 

Hoe is jouw organisatie bezig met de toekomst van Den Haag? Of denken jullie groter en zijn jullie bezig met de toekomst van de regio, Nederland, Europa of zelfs de wereld?! Laat het ons weten! We zetten toffe plannen en acties graag in de spotlight. 

Lees meer over de Sustainable Development Goals in Den Haag op https://www.sdgsdenhaag.nl/nl

Klik op onderstaande link om meer te lezen over onze doelen: