icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
De zon gaat onder op de Hofvijver van 6-9 oktober

De zon gaat onder op de Hofvijver van 6-9 oktober

6 oktober 2022

Ter gelegenheid van Art The Hague komt er in de openluchtexpositie BlowUp Art Den Haag van 6 tot en met 9 oktober een object bij: de ondergaande zon op de Hofvijver. ‘Sunset on The Hague’ van het Haagse kunstenaarsduo Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues is een drijvende zonsondergang die bezoekers de gelegenheid geeft langer van het moment te genieten.  Het object is geïnspireerd op Vermeers schilderij ‘Zicht op Delft’ dat in het Mauritshuis hangt.

Het kunstwerk zal van 6 tot en met 9 oktober elke avond van 19.00 - 23.00 uur te zien zijn op de Hofvijver ter hoogte van het Mauritshuis. Tijdens Museumnacht (zaterdagavond 8 oktober 20.00-01.00 uur) zijn de BlowUp Art kunstwerken in de Gevangenpoort, de Schoorsteenvegerstraat, en het Plein ook nog eens bijzonder aangelicht. Zeker een bezoek waard! 

Gratis en ook 's avonds
Kleurrijk, groots en beweeglijk: zes opblaasbare kunstwerken voegen spectaculaire, tijdelijke vormen toe aan monumenten, standbeelden en andere plekken van weleer. Door deze kleurige en soms grappige ingrepen, ervaar je die dagelijkse dingen ineens alsof ze nieuw zijn. De kunstwerken maken deel uit van een wandelroute rond het Binnenhof in Museumkwartier. Gratis toegankelijk voor jong en oud tot en met donderdag 13 oktober (ook ’s avonds)! Je vindt ze op de volgende plekken: Gevangenpoort, Schoorsteenvegerstraat (Lange Voorhout, naast Pulchri), Koninklijke Schouwburg, Plein, Korte Vijverberg (voor het Haags Historisch Museum) en op de Hofvijver.  

BinnenhofBuiten
BlowUp Art Den Haag is een productie van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof om de ondernemers in het gebied een hart onder de riem te steken. 

De zon gaat onder op de Hofvijver van 6-9 oktober