icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Den Haag staat aan

Spotlight op de rijke, veelzijdige culturele sector: 'Den Haag staat aan'

9 september 2021

Rock of klassiek, hiphop of moderne dans, toneel of cabaret, Hollandse meesters of street art: in Den Haag vind je het allemaal. En meer! Met de campagne ‘Den Haag staat aan’ zet de stad vanaf vandaag de spotlight op de rijkdom en veelzijdigheid van het culturele aanbod. Drie hoogtepunten maken direct duidelijk hoe divers dit aanbod is: cultuurhuis Amare opent haar deuren, in 2022 bestaat het Mauritshuis 200 jaar en poppodium Het Paard viert het 50-jarig bestaan.    

Na een moeilijke tijd staat de culturele sector weer in de startblokken en het publiek kan niet wachten om zich weer te laten verrassen. De campagne ‘Den Haag staat aan’ laat op een aansprekende, kleurrijke manier zien wat de stad op het gebied van cultuur allemaal in huis heeft. 

Den Haag is de stad van oude meesters en nieuwe helden. Je bezoekt er dans- of toneelvoorstellingen van topniveau of bewondert er jong talent. Je dompelt je er onder in het nachtleven of bezoekt een literair festival. Zingt mee met bekende bands of laat je meevoeren op de klanken van klassieke muziek. Bekijkt Haagse iconen als Het meisje met de parel of de Victory Boogie Woogie of verbaast je over optische illusies.

Wethouder Robert van Asten kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe culturele seizoen. “Het belooft sensationeel te worden. Ik realiseer me heel goed dat er nog een hele weg te gaan is voordat de sector, het nachtleven en de evenementen weer op het niveau kunnen opereren van voor de crisis. Met deze cultuurcampagne laten we bewoners en bezoekers van Den Haag weten dat Den Haag weer aan gaat en aan staat met een heel breed en divers aanbod, kortom ga genieten van een stad vol cultuur!”

Lancering campagne 

Traditiegetrouw wordt de aftrap voor het cultuurseizoen gegeven tijdens het UIT Festival Den Haag. Dit jaar vindt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september een coronaproof editie van het festival plaats op meer dan dertig locaties door de hele stad en met een cultureel programma op het Lange Voorhout. Het is hét perfecte moment voor de lancering van de campagne ‘Den Haag staat aan' een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met The Hague & Partners. Voor de ontwikkeling van de campagne is gekozen voor Walvis en Mosmans.

De boodschap ‘Den Haag staat aan’ is om te beginnen op diverse plekken in de stad duidelijk zichtbaar op banieren. Bekende gezichten als Di-rect, nachtburgemeester Pat Smith en steractrice Romana Vrede laten weten dat Den Haag weer aanstaat en zijn zichtbaar op deze uitingen. Daarnaast worden ook verschillende social media kanalen ingezet, evenals digitale schermen in de stad.

De campagne start lokaal, maar zal later regionaal en landelijk een vervolg krijgen. Pat Smith: “Den Haag staat aan, ik maak me op voor een nieuwe roaring 20’s. De nachtcultuur is de plek waar het uit het keurslijf gewrongen individu tot leven komt en waar leven is, voel ik me thuis. Het is mooi om te zien dat we als stad het signaal afgeven dat we binnenkort weer mogen. Lets go!”