icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
De Blinkerd Den Haag

Sportfaciliteit in Den Haag verwarmd door het plaatselijke riool

9 september 2024

Den Haag - Sinds begin deze maand worden zwembad en sportaccommodatie de Blinkerd in Den Haag verwarmd met afgezogen warmte uit het lokale riool. Dit bespaart hen (en de gemeenschap) 170.000 m3 gas per jaar.  

Wesley Verschoof is manager van Sportcentrum De Blinkerd en Patrick Wagemans is projectleider namens de gemeente Den Haag. Zij zijn beiden verantwoordelijk voor dit project. Naast gasbesparing past de transitie bij de missie van de gemeente om stappen te zetten binnen de energietransitie.  

Patrick Wagemans: “Binnen de gemeente Den Haag hebben we verschillende initiatieven voor de energietransitie. Maar de Blinkerd is het eerste zwembad in Den Haag dat overstapt van aardgas. Wereldwijd zijn er maar een paar zwembaden die verwarmd worden met dit type warmtebron. De techniek is vrij nieuw en niet in elke situatie toepasbaar. Het gebouw en de locatie zijn erg belangrijk. We hebben het geluk dat we op slechts 50 meter afstand een groot rioolgemaal hebben voor afvalwater en een groot veld ertussen.”  

Lees de technische uitleg en het gehele verhaal met downloadbare foto's op Stories of Purpose

Sport facility the Blinkerd heated with sewage water

Swimming pool and sport facility heated by the local sewer.

Over sportaccommodatie 'De Blinkerd'

De Blinkerd is een sportaccommodatie aan de Seinpoststraat 150 in Den Haag. Het doet dienst als buurthuis en biedt een breed scala aan sport- en recreatieactiviteiten. Een van de belangrijkste kenmerken van de Blinkerd is het zwembad, dat wordt gebruikt voor zwemlessen, recreatief zwemmen en verschillende aquafitnessprogramma's. Naast het zwembad is er ook een sportfaciliteit. Naast het zwembad is er ook een sportfaciliteit voor basketbal, volleybal en badminton. De Blinkerd bevordert de lichamelijke conditie en het welzijn van de burgers. Er worden ook evenementen en programma's georganiseerd voor mensen van alle leeftijden, waardoor het een centraal punt is voor buurtsporten en -activiteiten in Den Haag. 

ImpactCity

ImpactCity Den Haag is de stad voor ondernemers die 'goed doen en zakendoen' combineren. ImpactCity biedt een breed scala aan mogelijkheden en diensten voor ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen. www.impactcity.nl