icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Scheveningen

Scheveningse ondernemers bedanken bezoekers in de krokusvakantie met 25.000 tulpen

14 februari 2024

Tegen inwisseling van een voucher kunnen bezoekers aan Scheveningen op zaterdag 24 en zondag 25 februari een bosje tulpen uit de pluktuinen plukken. (foto: Katie Burnett)

Den Haag – Het wordt een kleurrijk bedankje bij de start van het voorjaar en de renovatie van de boulevard van Scheveningen. Met de lente in aantocht houden de ondernemers van het Kurhausplein, het centrale deel op de boulevard en Palace Promenade een fleurige actie: drie pluktuinen met ruim 25.000 tulpen. 

Bezoekers kunnen op zaterdag 24 en zondag 25 februari tussen 11.00 en 16.00 uur (let op: op = op) een bosje tulpen in knalkleuren op Scheveningen Bad plukken. De drie tulpenpluktuinen zijn te vinden aan de stad- en zeezijde van het Kurhaus en in de Palace Promenade.

Voorjaarsvakantie

Om deel te nemen hebben bezoekers een voucher nodig die ze krijgen bij besteding vanaf 10 euro bij de horeca en winkeliers op Scheveningen Bad. Vouchers worden verstrekt in het weekend van de voorjaarsvakantie (zaterdag 24 februari en zondag 25 februari) zolang de voorraad strekt. Op buitengewoonscheveningen.nl/tulpen staat een overzicht van de deelnemende bedrijven.

Extra activiteiten

De tulpenactie is een initiatief van Stichting Buitengewoon Scheveningen die op Scheveningen het programma verzorgd in samenwerking met de lokale ondernemers en Gemeente Den Haag. Ook tijdens de renovatie van de boulevard verzorgen zij extra activiteiten zodat de badplaats een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers uit binnen- en buitenland blijft.

Voorjaarsaandenken

“De ondernemers kijken er naar uit hun (vaste) bezoekers weer te ontvangen tijdens de voorjaarsvakantie en geven graag een mooi voorjaarsaandenken mee als dank voor hun bezoek,’’ aldus Charlotte Los, van de stichting.

Praktische informatie
Data: zaterdag 24 en zondag 25 februari
Tijd: 11.00-16.00 uur (op=op)
Locaties: Kurhausplein (Kurhaus stadzijde) Boulevard (Kurhaus strandzijde), Palace Promenade (binnen) www.buitengewoonscheveningen.nl/tulpen