icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Royal Christmas Fair

Kinderen spreken wensen uit voor 2024 tijdens Droomredes op de Royal Christmas Fair

6 december 2023

Er is dit jaar extra aandacht voor kinderen tijdens de Royal Christmas Fair met een tweetal nieuwe evenementen in het Museumkwartier in Den Haag. (foto: The Hague & Partners / Yvette Wolterinck)

Den Haag – Dit jaar is er tijdens de Royal Christmas Fair in Den Haag – dé grootste kerstmarkt in Nederland – een bijzonder plekje ingeruimd voor kinderen. Naast het feestelijke programma met muziek, optredens en bezoeken van de kerstman, vindt er voor het eerst een Droomredes-expositie plaats (vanaf 8 december) en een herdenking op Wereldlichtjesdag (10 december).

Onder de naam Droomredes, wordt er op vrijdag 8 december een bijzondere expositie geopend met 'troonredes' van Haagse kinderen. Deze Droomredes, wensen van basisschoolkinderen voor het nieuwe jaar, worden op en rond de kerstmarkt op groot formaat geprojecteerd.

'Troonredes' door kinderen

Dit wordt de eerste editie van de Droomredes, gemaakt door leerlingen van Kindcentrum Toermalijn uit groep 6, 7 en 8. Een deel van hen is onderdeel van het maatjes-programma van stichting Vitalis voor kwetsbare kinderen.

"De Droomredes zullen bol staan van de vergezichten, ideeën en dromen van kinderen voor de toekomst van Den Haag, Nederland en de wereld", zegt organisator Heino Walbroek. "De kinderen hebben allen hun kijk op de toekomst op een ontroerende wijze verwoord."

Aandacht voor overleden kinderen

Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag, een moment waarop overleden kinderen worden herdacht. Dit jaar zal er in de Kloosterkerk voor het eerst aandacht zijn voor dit wereldwijde herdenkingsmoment.

Walbroek vervolgt: "Den Haag had nog geen locatie voor mensen om kaarsjes te kunnen ontsteken voor kinderen die hen ontvallen zijn. Daarom hebben de Kloosterkerk en de Royal Christmas Fair de handen ineengeslagen om families in de donkere dagen richting Kerst de mogelijkheid te bieden om samen te komen en hierbij stil te staan, of de kinderen nu jong of oud zijn gestorven."

De bijeenkomst heeft een ‘werelds’ karakter en vindt plaats in de Kloosterkerk, waarvan de deuren om 18.30 uur open gaan. Vanaf 18.45 uur begint het programma met spoken-word en muziek en om 19.00 uur kunnen de kaarsjes worden ontstoken.