icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?

Pers en PR specialist (32-40 uur p.w.)

Word jij onze nieuwe collega?

“The Hague is the place to be” en daar zijn we reuzetrots op! Onze kerntaak? Het inspireren en volledig ontzorgen van onze klanten en partners. We zijn ambitieus en gaan voor het hoogst haalbare: geen zesje, maar een dikke tien! Met onze gastvrije instelling vinden we onze motivatie en inspiratie in een grote glimlach bij onze klanten. The Hague & Partners is een spontane club mensen en we vinden innovatie en feedback belangrijk. We hebben een open cultuur en durven elkaar verder te helpen. Op proactieve wijze verrassen we niet alleen onze klanten, maar ook elkaar. We zijn ambitieus en werken hard!

The Hague & Partners is de officiële marketing- en acquisitie organisatie voor het promoten van vrijetijdsbesteding, congressen en zakelijke ontwikkelingen in Den Haag.

Als professionele non-profit organisatie streven we ernaar de economie van onze stad te versterken en de werkgelegenheid te bevorderen. Door middel van marketing én acquisitie werven en behouden we meer (inter)nationale bezoekers, congressen, bedrijven en organisaties voor de stad.

We verzorgen zowel strategie als uitvoering van de marketing van Den Haag en haar beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Daarnaast adviseren we de gemeente en marktpartijen over de toeristische infrastructuur. Bij The Hague Marketing Bureau werken mensen die Den Haag geweldig vinden en die ervoor gaan om Den Haag iedere dag weer zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Binnen de afdeling Marketing & Communicatie B2C zoeken wij een:

Pers en PR specialist (32-40 uur p.w.)

’s Ochtends ga je met internationale modejournalisten naar de persopening van de nieuwe mode-expositie in het Kunstmuseum. Je begeleidt de pers en vertelt over wat er allemaal te doen is in Den Haag. Nadat jullie geluncht hebben bij dat leuke nieuwe tentje dat jij voor deze gelegenheid had uitgezocht, neem je iedereen mee naar museum Bredius, een verborgen pareltje in de stad. Om je gasten te laten zien dat Den Haag een stad aan zee is, ga je ’s avonds met hen dineren in de haven.

De volgende dag is een kantoordagje: je brainstormt met het marketingteam over een PR-actie waarmee je publiciteit gaat genereren voor de wintercampagne. Ook begin je alvast aan de maandelijkse nieuwsbrief die je verstuurt aan nationale en internationale journalisten. Een collega vraagt je om de mediawaarde te berekenen die je hebt gerealiseerd voor haar campagne, die zoek je even op en vervolgens heb je een bespreking met het NBTC over een persreis die jullie samen organiseren over een paar maanden. Je draagt leuke en duurzame ideeën aan voor items waarvan je denkt dat die bij de media aanslaan. Aan het eind van de dag ga je gezellig naar de maandelijkse borrel met je collega’s, bij een van onze partners.

Je liefde voor Den Haag loopt als een rode draad door je werk: in de persberichten die je schrijft, in de contacten die je onderhoudt met je netwerk van journalisten en influencers en in het beantwoorden van persvragen.

Je zit met je neus bovenop de leukste dingen die in de stad gebeuren. Je ziet als eerste die nieuwe Rembrandt die het Mauritshuis heeft aangekocht. Je mag komen testslapen in een nieuw hotel voordat het zijn deuren opent. Je gaat naar de opening van nieuwe exposities om met de daar aanwezige pers te netwerken. Deze baan… is de leukste baan!

Wat verwachten we van je?

 • Een passie voor Pers & PR en de stad Den Haag;
 • Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Marketing / PR / Communicatie of Journalistiek;
 • Flexibele instelling, regelmatig werken buiten de normale kantooruren;
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring, bekend met de reis-/gastvrijheidswereld;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré) in woord en schrift (vlotte pen);
 • Netwerk en kennis van (inter-)nationale perscontacten / journalisten, (reis-) bloggers en influencers is een pré;
 • Een open, gastvrije persoonlijkheid, doortastend, enthousiast en stressbestendig;
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Haaglanden

Wat bieden wij je:

 • Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen ideeën;
 • Bij de functie passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (salarisindicatie tussen € 2.967,00 en € 4.238,00 op basis van een 40-urige werkweek, schaal 10) conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van TH&P. De Arbeidsvoorwaardenregeling is op te vragen bij de HR-afdeling via pz@thehague.com;
 • Bij een fulltime dienstverband: 26 vakantiedagen en 12 ATV dagen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, trainingen en seminars/webinars;
 • We werken in een agile omgeving, d.w.z. dat we flexibel werken (plaats- en tijd ongebonden);
 • Een The Hague & Partners medewerkerspas om diverse toeristische attracties en musea in Den Haag gratis te bezoeken;
 • En natuurlijk een enthousiaste club collega’s die houdt van de stad Den Haag.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hilde Gloudemans via e-mail: h.gloudemans@thehague.com.

Solliciteren

Graag ontvangen we voor 11 november 2022 je sollicitatiebrief en CV via e-mailadres sollicitatie@thehague.com t.a.v. Wendy Lupker, HR adviseur.