icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?

International Media Coördinator

International Media Coördinator

“The Hague is the place to be” en daar zijn we reuzetrots op! Onze kerntaak? Het inspireren en volledig ontzorgen van onze klanten en partners. We zijn ambitieus en gaan voor het hoogst haalbare: geen zesje, maar een dikke tien! Met onze gastvrije instelling vinden we onze motivatie en inspiratie in een grote glimlach bij onze klanten. The Hague & Partners (TH&P) is een spontane club mensen en we vinden innovatie en feedback belangrijk. We hebben een open cultuur en durven elkaar verder te helpen. Op proactieve wijze verrassen we niet alleen onze klanten, maar ook elkaar. We zijn ambitieus en werken hard!

The Hague & Partners is de officiële marketing- en acquisitie organisatie voor het promoten van vrijetijdsbesteding, congressen en zakelijke ontwikkelingen in Den Haag.

Als professionele non-profit organisatie streven we ernaar de economie van onze stad te versterken en de werkgelegenheid te bevorderen. Door middel van marketing én acquisitie werven en behouden we meer (inter)nationale bezoekers, congressen, bedrijven en organisaties voor de stad.

Binnen de afdeling Marketing & Communicatie B2B van TH&P hebben we de ambitie om Den Haag internationaal nog beter op de kaart te zetten. Daarom zijn we op zoek naar een:     

International Media Coördinator (voor 32 uur p.w.)

De coördinator zorgt ervoor dat Den Haag goed naar voren komt in de internationale zakelijke (vak)media, conform onze positionering. 

Met wie ga je samenwerken? 

 • De gemeente Den Haag. 
 • Innovation Quarter; De regionale ontwikkelingsmaatschappij die werkt aan strategische, economische en maatschappelijke impact voor Zuid-Holland door bedrijven te ondersteunen met innoveren, investeren en internationaliseren. 
 • The Hague Security Delta; Een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die samenwerken aan de ontwikkeling en innovatie op het gebied van veiligheid. 
 • Humanity Hub; De leidende gemeenschap van vernieuwers die streven naar een vreedzame en rechtvaardige wereld. 
 • Impact City; Ondersteunt startups & scale-ups in Den Haag met een sterk aanbod aan diensten en een groot internationaal netwerk.

De nieuwe coördinator is een spin in dit web en daarbuiten. Je werkt weliswaar voor Den Haag, maar eigenlijk ook voor al deze organisaties. Al deze organisaties en hún partners hebben prachtige verhalen te vertellen en nieuws te delen. De coördinator gaat, samen met collega’s van de betreffende organisaties, op zoek naar die verhalen die bijdragen aan het gezamenlijk doel.

Wat ga je doen en waarom?

In nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag en je directe collega’s, stel je een internationale mediastrategie op. Hierin staat precies wat we willen vertellen, hoe we dat willen doen en op welke landen we ons willen richten. Vervolgens ga je op jacht naar mooie verhalen die bijdragen aan de strategie en zorg je ervoor dat duidelijk is wie op welk moment welk bericht aanlevert en wie het verhaal gaat vertellen. Daarnaast organiseer je in opdracht internationale persreizen om journalisten te inspireren.
De nieuwe coördinator krijgt veel ruimte om de functie zelf verder vorm te geven, samen met de betrokken partijen. De eerste 100 dagen zullen in ieder geval in het teken staan van:

 • Kennismaken. De coördinator gaat samenwerken met verschillende diensten van de gemeente Den Haag, maar ook met alle andere partners. Het is daarom van belang dat de coördinator niet alleen kennismaakt met de mensen die binnen deze organisaties verantwoordelijk zijn voor de communicatie, maar ook met de inhoudelijke experts die de avonturen zelf beleven.
 • Het opzetten en uitvoeren van een internationale mediastrategie en het internationale persbeleid. Om Den Haag nóg sterker en nadrukkelijker te positioneren als dé stad van Vrede en Recht d.m.v. het organiseren en begeleiden van internationale persreizen.
 • De kernboodschap handen en voeten geven. We weten wat we willen vertellen en in welke landen dat moet klinken. Nu moeten we die boodschap concreet maken, vertalen naar specifieke onderwerpen en die gaan laden met nieuws en verhalen.
 • De internationale pers bewerken. Proactief (opbouwen en) onderhouden van internationale contacten (journalisten, bloggers/vloggers, influencers) met de relevante (online) media.
 • Content kalender vullen. We geloven dat de beste resultaten halen als we van elkaar weten op welk moment we met welk verhaal en via welk kanaal naar buiten treden. We werken daarom met een content kalender en de nieuwe coördinator is penvoerder van deze kalender.
 • Voorzitten van contentoverleg. In de jacht op mooie content roepen we een multidisciplinaire projectgroep in het leven die, namens de eigen organisatie, verantwoordelijk is voor het aanleveren van content. We willen van elkaar weten waar aan gewerkt wordt, zodat we elkaar kunnen versterken en aanvullen. De coördinator zit dit overleg voor.
 • Kernboodschap bewaken. Iedere organisatie heeft zijn eigen geluid. Het is belangrijk dat de kernboodschap doorklinkt in alle uitingen die we doen en de coördinator bewaakt die boodschap. Geen eindredactie, maar hoofdredactie dus. De coördinator moet daarom het mandaat hebben van de leiding van alle betrokken organisaties om besluiten te nemen en deelnemers aan te spreken op gemaakte afspraken.

Waar ben je een kei in?

 • Verbinden: deze functie gaat bij uitstek om het verbinden van mensen aan elkaar en organisaties aan organisaties.
 • Coördineren: je hoeft niet zelf alle content te maken, maar je moet wel zorgen dat het er komt. Je scherpe pen gebruik je vooral om content te beoordelen en te redigeren.
 • Inspireren: er ligt een geweldige uitdaging te wachten, waar veel energie in gestopt moet worden. De coördinator moet iemand zijn die zichzelf, maar bovenal alle betrokkenen enthousiast kan maken en houden.
 • Realiseren: je moet weten hoe je je binnen en tussen politiek-bestuurlijke organisaties opstelt maar ook lading en zichtbaarheid geven aan de profielen. 

Wat verwachten we van je: 

 • Ervaring met (internationale) PR, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke organisatie;
 • Een internationaal netwerk van journalisten en content creators;
 • Ervaring met het internationaal verspreiden van content, zowel via traditionele als nieuwe media;
 • Ervaring met het werken met en aansturen van communicatiebureaus;
 • Nieuwsgierigheid om op zoek te gaan naar mooie verhalen en nieuwswaardige feiten en gebeurtenissen;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift (vlotte pen); 
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Haaglanden.

Wat is ons aanbod: 
 

 • Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen ideeën; 
 • Bij de functie passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (salarisindicatie tussen € 3.471,00 en € 4.959,00 op basis van een 40-urige werkweek, schaal 11) conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van TH&P. De Arbeidsvoorwaardenregeling is op te vragen bij de HR-afdeling via pz@thehague.com; 
 • Bij een fulltime dienstverband: 26 vakantiedagen en 12 ATV dagen; 
 • De mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, trainingen en seminars/webinars; 
 • We werken in een agile omgeving, d.w.z. dat we flexibel werken (plaats- en tijd ongebonden); 
 • Een The Hague & Partners medewerkerspas om diverse toeristische attracties en musea in Den Haag gratis te bezoeken; 
 • En natuurlijk een enthousiaste club collega’s die houdt van de stad Den Haag.

Informatie 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda van Witzenburg via e-mail: j.vanwitzenburg@thehague.com.  

Solliciteren 
Graag ontvangen we voor 15 januari 2023 je sollicitatiebrief en CV via e-mailadres sollicitatie@thehague.com t.a.v. Wendy Lupker, HR adviseur.