icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Haagse Parel 2024

Tuincentrum Ockenburgh en Circular Green winnen Haagse Parel 2024

27 juni 2024

Tijdens het evenement Den Haag Inspireert! in de Fokker Terminal zijn de Haagse Parels 2024 uitgereikt. De Haagse Parel is een gemeentelijke onderscheiding voor bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. Dit jaar waren er twee categorieën. Tuincentrum Ockenburgh is de winnaar in de categorie ‘Uitzonderlijke bijdrage’. De categorie ‘Impactvolle circulaire onderneming’ is nieuw en gericht op bedrijven die zich inzetten voor het hergebruiken van grondstoffen. Daar ging Circular Green met de ondernemersprijs naar huis.

Nur Icar (wethouder MKB, Werk en Participatie): “Ontzettend leuk om de Haagse Parels aan deze twee bedrijven uit te mogen reiken. Tuincentrum Ockenburgh wordt gerund door jonge, enthousiaste ondernemers en is echt een begrip in de stad. En het idee van Circular Green, het leasen van planten, is heel creatief bedacht. En ik ben er natuurlijk ontzettend trots op dat bij beide bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen!'

Drie genomineerden

Per categorie waren er drie genomineerden. Zij werden eind april bekend gemaakt, waarna het publiek kon stemmen op hun favoriete onderneming. De drie kanshebbers in de categorie ‘Uitzonderlijke bijdrage’ waren 2TestIT, Mijn Buuf en Tuincentrum Ockenburgh. In de categorie ‘Impactvolle circulaire onderneming’ waren Circularise, Circular Green en i-did genomineerd.

Publieks- en jurystemmen

De einduitslag werd voor 40% bepaald door de meer dan 2400 publieksstemmen. De overige 60% werd bepaald door de juryrapporten. De jury bestond uit Harry Wientjens (Economic Board The Hague), Pieter Scholten (MKB Den Haag), Robert Medenblik (VNO-NCW regio Den Haag), Matthijs van den Ende (Dyflexis, winnaar van de Haagse Parel Familiebedrijven 2023) en Hans van den Broek (The Shore, winnaar van de Haagse Parel Uitzonderlijke bijdrage 2023).