icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?

Muziektheater Briza/Zeeheldentheater

Zeeheldentheater

Muziektheater Briza is het huisgezelschap van het Zeeheldentheater, een duurzaam en maatschappelijk zeer betrokken buurttheater. Ze creëren muziektheatervoorstellingen voor jeugd en voor senioren. In de jeugdvoorstellingen wordt altijd uitgegaan van een maatschappelijk thema en speelt duurzaamheid een grote rol. Bij senioren (ook regelmatig in zorginstellingen) ligt de nadruk op herkenbaarheid en nostalgie en staat interactieve betrokkenheid centraal (Rock en Roll-later!!) Ook is eenzaamheidsbestrijding is een belangrijke doelstelling.
 

Naast het werken met professionele muzikanten/artiesten als zzp’ers vinden ze het zeer belangrijk te werken met vrijwilligers (met kleine of grote rugzak) via Den Haag Doet, Parnassia en de Brijdelstichting. Daarnaast werken ze veel met stagiaires van o.a. de Haagse Hoge school, Het Grafisch Lyceum Rotterdam en MBO Rijnland. Briza bestaat al ruim 25 jaar en geeft jaarlijks tientallen voorstellingen voor de scholen van Den Haag. Ze spelen daarbij in op actuele maatschappelijke thema's: '75 jaar Vrijheid & mijn familie’, 'Couscous & Appelmoes' (over de verschillende wijken en culturen van Den Haag), 'Vrijheid Blijheid' (iedereen gelijk, over de afschaffing van de slavernij). Het Zeeheldentheater is een gezellige culturele plek om elkaar te ontmoeten en te genieten. 

Zeeheldentheater