icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
sustainable The Hague

Waarom Den Haag voor mijn duurzame evenement?

Groen Den Haag

Den Haag heeft zich gecommitteerd om in 2030 klimaatneutraal te zijn, dat is 10 jaar eerder dan de nationale doelstelling van het land. Een van de belangrijkste stappen in het toewerken naar wereldwijde klimaatneutraliteit en het aanpakken van de eigen klimaatvoetafdruk is een transitie naar duurzame vormen van energie - wind, zon en aardwarmte.

Een ritje buiten de stad onthult een landschap dat bezaaid is met windturbines en de fel knipperende lichten van een offshore windmolenpark zijn 's nachts duidelijk te zien vanaf het strand in Scheveningen. Vanaf een hoog gebouw heb je uitzicht op talloze zonnepanelen op daken - Den Haag heeft zelfs meer zonnepanelen dan welke andere stad in het land ook.

De stad maakt deel uit van organisaties als The Hague Institute for Global Justice, het World Resources Institute, Climate Alliance, Eurocities, Covenant of Mayors en het Compact of Mayors, en is daarmee lid van een sterke alliantie die haar zal helpen haar ambitieuze doel te bereiken.

cyclists The Hague

Geothermische energie

Een relatief nieuwe vorm van verwarming, koeling en energieopwekking is geothermische energie, die Nederland tot hoeksteen heeft gemaakt van zijn energietransitie om in 2030 energieneutraal te zijn, in lijn met de doelstellingen van de Europese Unie. Als afspiegeling van dit doel was Nederland in 2019 gastheer van het Europees Geothermisch Congres in het World Forum The Hague. Bovendien heeft The International Geothermal Assocation besloten om in 2020 kantoren naar Den Haag te verplaatsen.

"Dit nieuws betekent een belangrijke toegevoegde waarde voor het Haagse energiecluster, dat nieuwe business en evenementen naar de stad zal stuwen," zegt Bas Schot, hoofd van The Hague Convention Bureau over het besluit van de IGA. "Als stad die bekend staat om ons verenigingsaanbod, hebben we de perfecte infrastructuur en expertise om het IGA-hoofdkantoor te huisvesten en ik kijk ernaar uit om hen in Den Haag te verwelkomen.

Duizenden woningen in de stad ontvangen al stadsverwarming uit aardwarmte/koeling en restwarmte en Den Haag werkt aan nog eens vier aardwarmte/koeling-installaties en 15 geothermische bronnen die in het begin van 2020 in de stad operationeel zullen worden. Ze zullen worden gebruikt om meer dan 100.000 woningen en kantoren van stroom te voorzien en te verwarmen en zullen een veel schonere optie zijn dan het gas dat momenteel wordt gebruikt.

 

Geothermal reception Hilton The Hague

Blue Flag Award

De Blue Flag is een internationaal milieukeurmerk voor schone stranden en jachthavens die moeten voldoen aan strenge criteria op het gebied van milieu, educatie, veiligheid en toegankelijkheid. De stranden, haven en jachthaven van Den Haag zijn onderscheiden met de Blauwe Vlag en de stad zet zich in om aan de criteria te voldoen en deze te handhaven.

Meer dan energie besparen

Wij geloven dat energiebesparing een belangrijke manier is om het klimaat te helpen, maar we denken ook dat het opwekken van duurzame energie een andere belangrijke stap is om het doel van onze stad te bereiken. Een van de kennisclusters in Den Haag is Energy & Renewables waarbinnen tal van bedrijven werken aan het toegankelijk en efficiënt maken van duurzame energie. Het is dan ook geen verrassing dat Den Haag de stad is met meer zonnepaneelinstallaties dan welke andere stad in Nederland ook!

Green The Hague
Marjolein Lalleman

Jouw duurzame evenement in Den Haag?

Den Haag is de perfecte locatie om jouw volgende duurzame evenement te organiseren. Neem contact op om meer te weten te komen over de vele mogelijkheden in de Stad aan Zee, Den Haag!