icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
cyclists The Hague

De ideale stad voor groenere meetings en evenementen

De stad aan zee

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad direct gelegen aan de kust. Het staat bekend als de Stad aan Zee.
De stad Den Haag en The Hague Convention Bureau delen een sterke toewijding aan duurzaamheid, zowel sociale als ecologische duurzaamheid. Het spreekt dan ook voor zich dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van alle congressen die in de stad worden georganiseerd.

Den Haag, een groene stad

Duurzaamheid Feiten in Den Haag

370
Kilometer aan fietspaden
45
Minuten om de stad te doorkruisen op de fiets
11
Kilometer kustlijn
The Hague beach

De duurzaamheidsdoelstellingen van Den Haag

Den Haag heeft toegezegd in 2030 klimaatneutraal te zijn, wat 10 jaar eerder is dan de nationale doelstelling van het land. Een van de belangrijkste stappen in het streven naar wereldwijde klimaatneutraliteit en het aanpakken van de eigen klimaatvoetafdruk is een overgang naar hernieuwbare vormen van energie - wind, zon en geothermische energie.

Een ritje buiten de stad onthult een landschap dat bezaaid is met windturbines. De fel knipperende lichten van een offshore windmolenpark zijn 's nachts duidelijk te zien vanaf het strand in Scheveningen. Vanaf een hoog gebouw heb je uitzicht op talloze zonnepanelen op daken. Den Haag heeft zelfs meer zonnepanelen dan welke andere stad in het land ook.

 

Maak jouw evenement duurzaam
cycling in The Hague
Milieuvriendelijke stad

Fietsen in Den Haag

Fietsen is belangrijk in Nederland. Een kwart van alle verplaatsingen wordt met de fiets gedaan! In onze stad hebben hoofdstraten speciale fietspaden. De hele stad heeft meer dan 370 kilometer fietspaden, plus tal van fietsenstallingen en fietsen te huur.

Fietsen door de stad kost je slechts ongeveer 45 minuten. Den Haag is een compacte stad en dat maakt lopen naar de meeste plekken een haalbare en plezierige optie. Te voet ben je vanuit het stadscentrum in minder dan een uur op het strand. Tot verrassing van veel bezoekers moet je als je van het centrum naar het strand loopt, over de duintoppen omhoog om de zee te bereiken! 

Rondreizen is dus gemakkelijk en milieuvriendelijk voor deelnemers. Maar hoe zit het met duurzame locaties en accommodatie?

Duurzame locaties
World Forum sustainability

Duurzame Venues

Veel partners van The Hague Convention Bureau zijn actief bezig met het verbeteren van hun processen om te voldoen aan een duurzamere aanpak in de zakelijke evenementenbranche. Als gevolg hiervan zijn veel locaties in Den Haag momenteel in het bezit van het Green Key Label of Excellence certificaat. Bekijk enkele van de duurzame locaties in Den Haag die voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen!

Marjolein Lalleman

Neem contact met ons op

Wilt je meer weten over het duurzame evenementenaanbod dat Den Haag voor jou heeft?