icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?

Cyber Security

Den Haag heeft een uitgebreid netwerk van cybersecuritybedrijven en overheids- en kennisinstellingen die een solide cluster vormen dat werkt aan innovatieve cybersecurityoplossingen en kennisontwikkeling.

Den Haag heeft zich gevestigd als een belangrijk knooppunt voor cybersecurity in Europa. Dit blijkt uit de aanwezigheid van het Europees Cybercrime Centrum Europol (EC3), het Nationaal Cyber Security Centrum, het NAVO Communicatie- en Informatie Agentschap en een breed scala aan cyber security bedrijven.

The Hague cyber security

Cyber Security cluster en evenementen

The Hague Security Delta (HSD) is het toonaangevende cyber security cluster van Europa.

Haar visie is een veiligere wereld en zij bestaat uit meer dan 250 publieke en private partners en kennisinstellingen die samenwerken aan innovatieve beveiligingsoplossingen en kennisontwikkeling. De zetel van HSD is de HSD Campus in Den Haag.

HSD faciliteert ook de soft-landing van internationale organisaties, talent en innovators in het Nederlandse veiligheidsecosysteem.

Met zoveel kennis en expertise binnen handbereik is Den Haag een goede, goed bereikbare locatie voor cybersecurity conferenties en evenementen van elke omvang. Lees hier meer.

 Cyber Security 2019 One Conference

Cyber security conferenties in Den Haag

Den Haag was al host van de One Conference, de Conference on Cyber Norms, de CyberHub Summit, de Europol-INTERPOL Cybercrime Conference, de (ISC)² pan-EMEA Secure Summit en meer. Al deze evenementen maakten gebruik van de uitgebreide netwerken en kennisinfrastructuur van Den Haag.

In het digitale tijdperk is het van het grootste belang dat conferenties veilig en beveiligd zijn. Dat Den Haag de cyberproblematiek serieus neemt, blijkt uit de innovatieve manier waarop Den Haag ervoor zorgt dat de eigen digitale infrastructuur en die van de congreslocaties en hun leveranciers veilig en beveiligd zijn.

Beveiligingschecklists, het houden van beveiligingstrainingen en het testen van de beveiliging van de netwerken zijn voorbeelden van initiatieven.

Bovendien werkt de stad elk jaar samen met lokale cyberbeveiligingsbedrijven om internationale hackathons te organiseren. Een daarvan, 'Hack The Hague', trekt getalenteerde nationale en internationale ethische hackers die kwetsbaarheden proberen te vinden in de digitale infrastructuur van de stad Den Haag.

Cyber security organisaties in Den Haag

Een greep uit de nationale en internationale cybersecurity-organisaties in Den Haag:

- Europees Centrum voor de bestrijding van cybercriminaliteit Europol

- Agentschap voor communicatie en informatie van de NAVO

- Nationaal Cyber Security Centrum

- Security Delta (HSD)

- Bellingcat

Neem contact met ons op voor meer informatie over het organiseren van uw cyber security evenement in Den Haag.

Cyber Security maand 2019

In oktober 2019, tijdens de Europese Cyber Security Maand, was Den Haag host voor een aantal cybersecurity evenementen. Het waren vier bomvolle weken van conferenties, hackathons en trainingen. Het uiteindelijke doel was om het bewustzijn over cyberveiligheid te vergroten, gedrag te veranderen en middelen aan te reiken over hoe we onszelf online kunnen beschermen.

 

Andere hoogtepunten in Den Haag waren de One Conference, een van de cybersecuritytoppen die je wereldwijd moet bezoeken; Hack The Hague, waar ethische hackers samenkwamen om de digitale systemen van de stad te testen; en de lancering van het nieuwe Haagse Cyber Security Consortium.

Bekijk de aftermovie hieronder.

Nadir Aboutaleb

Neem contact met ons op

Omdat cybersecurity een van de belangrijke sectoren van Den Haag is, verwelkomt de stad evenementen op dit gebied om hier te organiseren en zal in sommige gevallen zelfs subsidies verstrekken.
Neem contact op met onze International Sales Manager Nadir Aboutaleb voor meer informatie en ondersteuning bij het organiseren van jouw evenement op n.aboutaleb@thehague.com.