icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
Peace Palace

Vrede & recht

Den Haag heeft een lange geschiedenis als internationaal centrum voor vrede en recht. Tienduizenden mensen werken hier elke dag hard aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld.

De opening van het Vredespaleis in 1913 was een belangrijke mijlpaal en vandaag de dag is Den Haag de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Permanente Hof van Arbitrage, Europol, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens en het UNICRI Centrum voor Kunstmatige Intelligentie en Robotica.

Duizenden specialisten op het gebied van internationaal recht en bestuur delen hier hun expertise. Den Haag is na New York de grootste VN-stad en de stad legt sterk de nadruk op conferenties en bedrijven die de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties implementeren.

United Nations SDGs The Hague

Conferenties vrede & recht

Den Haag is de perfecte keuze voor internationale conferenties die te maken hebben met het thema vrede en recht. In Den Haag werken meer dan 200 impactvolle internationale organisaties, kennisinstellingen, start-ups en NGO's elke dag aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld. De stad is ook al vele decennia gastheer van grote mondiale evenementen en conferenties.

Den Haag werkt aan vrede en rechtvaardigheid in de toekomst en is elk jaar host van het International Model United Nations in het World Forum.

Den Haag is host geweest van de Nuclear Security Summit (2014), One Young World (2018), Global Entrepreneurship Summit (2019), de International One Conference over cyberveiligheid, The Effects of Noise on Aquatic Life Conference, The Hague Summit for Accountability in the Digital Age (2019), The Hague Conference on Private International Law en nog veel meer.

Al deze evenementen maakten gebruik van de uitgebreide netwerken en kennisinfrastructuur van Den Haag.

Accountability in the digital age
The Hague Peace Palace
Babiche Wouters van den OUdenweijer

Neem contact met ons op

Omdat vrede & recht een van de belangrijke thema's van Den Haag is, verwelkomt de stad evenementen op dit gebied die hier georganiseerd worden en zal in sommige gevallen zelfs subsidies verstrekken.
Neem contact op met onze International Sales Manager Tadeja Pivc-Coudyser voor meer informatie en ondersteuning bij het organiseren van uw evenement: t.pivc@thehague.com.