icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
tips
Ondernemerschap

Vijf manieren om meer inschrijvingen voor jouw evenement te krijgen met behulp van sociale media

Of jouw evenement nu plaatsvindt op een fysieke locatie, hybride of volledig online, het is vaak een lastige opgave om veel aanmeldingen te krijgen. Het is een uitdaging waar velen van ons in de evenementenindustrie dagelijks mee te maken hebben. Social media kan echter dienen als een geweldig hulpmiddel om je publiek te vergroten. Benieuwd naar 5 manieren hoe je dit kan doen? Lees dan zeker verder! Wij geven 5 tips gebaseerd op onze eigen ervaring. (afbeeldingen worden enkel ter illustratie gebruikt).

1. Maak een LinkedIn en Facebook evenement aan

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het promoten van een evenement via social media is het aanmaken van een LinkedIn en Facebook evenement. Met deze evenementen kan je je doelgroep gemakkelijk uitnodigen om deel te nemen, met hen communiceren, updates sturen en hen doorverwijzen naar je officiële inschrijvingspagina.

2. Betaalde advertenties

Als je wilt dat je evenement een groter publiek bereikt, is het aan te raden om gebruik te maken van betaalde campagnes op social media. Het is een van de beste opties om je evenement te promoten en de opkomst te stimuleren. Voor sociale evenementen worden Instagram Ads en Facebook Ads aanbevolen aangezien je daarmee een heel grote groep kan bereiken. Als je doelgroep echter mensen in professionele groepen omvat, kunnen LinkedIn Ads een betere optie zijn.

3. Herhalen, herhalen, herhalen

Slechts één keer over het evenement posten op je socials zal niet leiden tot een hoog inschrijvingspercentage. Begin in plaats daarvan minstens een maand van tevoren en post regelmatig en consequent. Laten we zeggen ten minste een of twee keer per week. Op deze manier wordt je publiek vaak aan het evenement herinnerd en dat ze zich moeten inschrijven. Wat ook kan helpen is om af te tellen tot de laatste inschrijfdag of aan te geven hoeveel mensen zich al hebben ingeschreven. Mensen zijn kuddedieren en volgen graag. Heb je inspiratie nodig over wat te posten, wanneer en hoe? Houd onze kanalen in de gaten. We zullen daar binnenkort een artikel over plaatsen.

social media

4. En de winnaar is...

Prijsvragen werken vaak goed op social media om inschrijvingen te krijgen. Maak een post over dat je een prijs aanbiedt die relevant is voor je evenement, zoals gratis tickets, een overnachting in een van de hotels voor na het evenement of gratis drankjes tijdens het evenement. Je publiek moet bijvoorbeeld (1) de post liken, (2) 3 vrienden en/of collega's uit de branche taggen, en (3) de post delen op hun eigen platforms om kans te maken. Dit zal helpen om het evenement onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep, wat leidt tot meer potentiële inschrijvingen.

Win win win

5. Beïnvloed jouw publiek

Als er een influencer of belangrijk persoon uit de industrie op jouw evenement komt (om te spreken), kan dat ervoor zorgen dat je meer aanmeldingen krijgt. Mensen die deze persoon belangrijk of interessant vinden zouden namelijk ook geïnteresseerd kunnen raken in het evenement en zich dus aanmelden. Deel video's of visuals over hem of haar op je social media en kondig aan dat hij of zij komt. Laat deze persoon het ook delen op zijn of haar social media.

Speaker

Voor meer informatie:

The Hague Convention Bureau helpt verenigingen en organisatoren van evenementen toegang te krijgen tot de kennis en evenementeninfrastructuur van Den Haag met vele internationale organisaties en bedrijven, evenals evenementenlocaties van wereldklasse. Neem contact op via conventionbureau@thehague.com om kennis te maken.