icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
remco with camera interview hybrid event
Innovatie

Vijf manieren om je publiek engaged te krijgen tijdens jouw evenement

Engagement. Een woord dat we al jaren horen in de evenementenindustrie. Dit woord werd vooral populair tijdens de uitbraak van de pandemie, toen hybride en virtuele evenementen de enige evenementen waren die we konden organiseren. "Om je evenement te laten slagen is het belangrijk om engagement te creëren met je publiek." Zeker... Graag zelfs. Maar hoe creëren we eigenlijk engagement? Een belangrijke tool die je op weg kan helpen is social media. Hier zijn vijf manieren om op het evenement zelf via social media engagement te creëren met je publiek.

1. Gebruik #hashtags, vooral op Twitter.

Het gebruik van hashtags, zal je helpen om je publiek te bereiken en zal het voor hen ook makkelijker maken om je te vinden en met je in contact te komen. Tijdens het evenement kun je hoogtepunten van het evenement, belangrijke citaten van sprekers en foto's delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt via de hashtag. Zorg ervoor dat je de hashtag van je evenement promoot dagen voordat het evenement begint.

2. Deel live foto's en video's van het evenement.

Via Instagram Stories kun je foto's van aanwezigen, flitsende video's van de evenementenlocatie en korte interviews delen. Dit is geweldig voor betrokkenheid omdat anderen commentaar kunnen geven en ze kunnen delen in hun eigen verhalen. Het is ook zeer aan te raden om een professionele fotograaf in te huren die foto's van de aanwezigen kan maken en delen. Je zou zelfs kunnen besluiten om een photobooth te installeren waar leuke foto's kunnen worden gemaakt. Deze foto's kunnen vaak automatisch gedeeld worden op de social media van het evenement.

3. Prijsvragen.

Prijsvragen zijn geweldig voor engagement op je social mediakanalen. Aan het begin van het evenement kun je de aanwezigen vragen om mee te doen. Een idee: vraag de deelnemers om gedurende de dag foto's te maken en hun favoriete foto te delen op hun social media-kanalen. Als ze het evenement taggen en de hashtag van het evenement erbij vermelden, maken ze kans op een prijs. Een mogelijke prijs: de persoon met de beste/meest originele foto kan een tas gevuld met goodies winnen. Wedstrijden zijn ook handig om mensen naar je evenement te lokken. Lees hier meer over in ons recente artikel.

4. Gebruik interactieve discussies tijdens de sessie.

Dit kan via Twitter of Instagram stories. Stel makkelijke vragen op de kanalen, zoals: 'ben je het eens met wat spreker A net zei over ...?' en vraag ze waarom of waarom niet, of 'heb je het naar je zin vandaag', (a) ja, (b) nee. Menti en Kahoot zijn ook geweldige online hulpmiddelen voor interactieve discussies en quizzen.

5. Instagram Live.

Met Instagram Live kun je live video's streamen naar je volgers via hun Instagram Stories. Het is een geweldige tool om betrokkenheid op te bouwen, direct in contact te komen met je volgers en om je laatste nieuws te delen. Tijdens pauzes zou je kunnen besluiten om een Q&A te doen met sprekers of aanwezigen. Vraag hen of ze vragen hebben over het evenement, hoe ze het evenement vinden.

Wil je graag meer weten over een evenement organiseren in Den Haag?

The Hague Convention Bureau helpt verenigingen en organisatoren van evenementen toegang te krijgen tot de kennis en evenementeninfrastructuur van Den Haag met vele internationale organisaties en bedrijven, en evenementenlocaties van wereldklasse. Neem contact op via conventionbureau@thehague.com om kennis te maken met onze gratis diensten.