icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
The Hague Convention Bureau hybrid event
Innovatie

Onderzoek naar de haalbaarheid van hybride evenementen na de Covid

The Hague Convention Bureau heeft op 2 juli 2020 voor het eerst zijn digitale webinar content omgezet naar een hybride format met 65 "in-person" deelnemers en meer dan 160 online kijkers.

In overeenstemming met de verandering in format, onderzocht het evenement de "haalbaarheid van nieuwe vergadermethoden" en omvatte inhoud zoals logistieke uitdagingen, te verwachten opkomstniveaus bij dergelijke evenementen en de daaruit voortvloeiende financiële uitdagingen waarmee zowel organisatoren als de toeleveringsketen worden geconfronteerd.

Het evenement richtte zich in het bijzonder op:

- Hoe financieel haalbaar zijn hybride of virtuele bijeenkomsten voor klanten en leveranciers?

- Hoe kunnen we de ROI voor de afgevaardigden garanderen?

- Ervoor zorgen dat we een geweldige evenementervaring behouden.

- De toekomst van evenementsponsoring.

The Hague hybrid event
The Hague hybrid event
The Hague hybrid event

Een indruk van het evenement in 40 seconden

Opname van de webinar

De belangrijkste conclusies

De belangrijkste conclusie van het evenement was dat iedereen anders moet gaan denken en zich moet realiseren dat hybride en digitale evenementen een kans bieden. Als ze goed worden beheerd, met de juiste inhoud, het juiste platform en de juiste vormgeving, kunnen ze de bezoekersaantallen en daarmee de inkomsten verhogen. Zoals panellid Guillem Torres zei:  "We moeten nadenken over de balans tussen de vermindering van inkomsten in verband met on-site registraties.  Het enorme aantal potentiële afgevaardigden dat virtuele vergaderingen bijwoont en steun betuigt, is in financieel opzicht van cruciaal belang. Mits goed gemanaged kan de winst worden verhoogd."

Bas Schot, hoofd van The Hague Convention Bureau zei: "Het was een waar genoegen om een live evenement te organiseren na zoveel maanden door een lens te hebben gekeken. Dit evenement was een demonstratie van hoe goed hybride vergaderingen kunnen werken en vormde de perfecte case study voor de positieve gesprekken die tussen de panelleden plaatsvonden. Het publiek was ongelooflijk betrokken en de vragen en antwoorden waren zoals altijd gevarieerd en inzichtelijk. Dank aan degenen die zowel online als in persoon deelnamen."

The Hague Convention Bureau hybrid event
The Hague hybrid event

Video getuigenissen van het panel


Carin Smand van European Hematology Association (EHA) heeft inzichten gedeeld over virtuele en hybride congressen.

Kwaliteit en gebruikerservaring zijn de belangrijkste ingrediënten van elk congres, of het nu fysiek, virtueel of hybride is, en de vergaderindustrie kan daaraan bijdragen.

Vincent Pahlplatz, General Manager bij The Hague Marriott over samenwerking en Den Haag snel in de nieuwe balans. Inhoud, creativiteit en kwaliteit zullen overleven.

Den Haag meetings en evenementen gaan veilig open


📍 Ontdek hier hoe onze partnerlocaties in Den Haag zich aanpassen aan de 1,5-meter regels en een evenement tijdens de post-pandemie, met virtuele rondleidingen en factsheets.

 

Wil je de mogelijkheden verkennen voor het organiseren van jouw hybride evenement in Den Haag? Wij kunnen je in contact brengen met onze partners in de stad.

 
📧 conventionbureau@thehague.com