icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
Hybrid HeroFestival The Hague
Innovatie

Hybrid HeroFestival 2020

Hybrid HeroFestival brengt technologie & talent samen om innovatie in de Food en Flower industrie te stimuleren.

Op 6 oktober 2020 vond de derde editie van het HeroFestival plaats in Den Haag. Het evenement, dat een co-creatie was van HortiHeroes en ImpactCity, vond plaats in het iconische Louwman Museum in Den Haag in een hybride format. 

 

Ondernemers, beleidsmakers, kennisinstellingen, startups en scale-ups kwamen samen om innovatie in de Food en Flower industrie te stimuleren. Prijzen werden uitgereikt, evenals diverse sessies met toonaangevende sprekers, zowel uit de sector als uit andere sectoren. Futureproof werd uitgeroepen tot winnaar van het HortiHeroes Intrapreneurship Programme en nam de hoofdprijs van een cheque van €10.000,- mee naar huis.

Hybrid HeroFestival The Hague
Hybrid HeroFestival The Hague
Hybrid HeroFestival The Hague

Over het evenement

De eerste sessie, TechHacks, onderzocht het belang van technologische ontwikkeling en robotisering in de Food- en Flower industrie. Want, zoals Maren Schoormans (Viscon Group) in zijn lezing benadrukte: 'Dit is een unieke Silicon Valley, een cluster van innovatie'. Een mooi voorbeeld van concrete samenwerking in de keten werd geïllustreerd door Michiel van Veen (Royal Lemkes) en Bram Verschoor (Eurogroup). Samen lanceerden zij Argos, een scanner die karren met producten scant, optische codes leest en de planthoogte meet. Een mooie stap in de richting van geautomatiseerde en data-gestuurde orderverwerking.

 

Het festival ging verder met TalentHacks, een sessie die innovatie verbond met het technisch talent dat nodig is om de Nederlandse voedsel- en bloemenindustrie wereldwijd koploper te laten blijven. Het is belangrijk om de sector sexy te maken voor jong talent. 'Het gaat om mensen. Je kunt ze motiveren door wie je bent als bedrijf en hoe je met je mensen omgaat. Geef werknemers een gevoel van autonomie en doelgerichtheid', aldus Chris Waalberg, managing partner bij Q42.

 

Fabienne van der Klugt-Gram, Community & Event Manager bij HortiHeroes zei: "We waren blij dat het evenement tegen alle verwachtingen in niet beperkt bleef tot een online bijeenkomst, maar ook live plaatsvond, in een hybride format. Voor dit soort evenementen is het cruciaal om een betrouwbare technologiepartner te hebben en dat had de locatie. We moesten ook nieuwe vaardigheden aanleren, zoals ervoor zorgen dat het evenement interactief bleef voor zowel het online als het offline publiek, en dat is iets waarmee evenementplanners zich vertrouwd zullen moeten maken in de nieuwe realiteit van hybride evenementen."

Hybrid HeroFestival The Hague
Hybrid HeroFestival The Hague

HortiHeroes 'Klas van 2020'

Elk jaar vormen de helden van het HortiHeroes Intrapreneurship Programme het stralende middelpunt van het HeroFestival. Na maanden van training en het ontwikkelen van hun eigen startup, gingen ze het podium op om hun concept te pitchen. De jury, bestaande uit Michiel Roelse (Topsector T&U), Tijl Hoefnagels (Rubio VC, InnovationQuarter en FFF) en Joyce Lansbergen (LG Flowers), koos FutureProof als winnaar uit de vijf pitches. FutureProof ontwikkelt een online tool die ondernemers helpt een beter overzicht te krijgen van hun duurzaamheidscampagnes, en dit te delen met hun klanten en werknemers. De oprichters van FutureProof, Klaas van Egmond (Delphy), Rens Peperkoorn (Royal FloarHolland) en William Sonneveld (Havecon), namen een cheque van €10.000 mee naar huis om te investeren in hun startup.

 

Shaking it up met Topsector pitches en Constantijn van Oranje

De dag werd afgesloten met de pitches voor de Topsector T&U Innovatieprijs, en motiverende speeches van Puck van Holsteijn, directeur van HortiHeroes, en Constantijn van Oranje, special envoy van Techleap.nl.

 

 

Over HortiHeroes

HortiHeroes is hét platform voor talentontwikkeling, innovatie en startups in de food & flower industrie. De programma's en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en koesteren van talent (studenten, startups en ondernemende (young) professionals) met een drive voor innovatie. Om innovatie te stimuleren, bedrijven te helpen groeien en bij te dragen aan een leefbare, gezonde wereld zonder honger.

 

Over ImpactCity

ImpactCity is het innovatieve ecosysteem van Den Haag waar impactmakers bewijzen dat 'doing good & doing business' samen kunnen komen. Lees hier meer.

Krijg een impressie van het evenement in deze video

Mogelijkheden voor hybride evenementen in Den Haag

Wij helpen je graag bij het organiseren van jouw virtuele of hybride evenement in Den Haag. Neem contact met ons op!

📧 conventionbureau@thehague.com
 

  • If you'd like to know more about events in The Hague and how the entire sector has adapted to safely host live and hybrid events here, visit this page. 
  • Discover here how we can help with hybrid events.