icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
Peace Palace The Hague
Duurzaamheid

Duurzame toplocaties in Den Haag

Veel partners van The Hague Convention Bureau zijn actief bezig met het verbeteren van hun processen om zo te streven naar een duurzamere aanpak in de zakelijke evenementenbranche. Als resultaat hiervan zijn veel locaties in Den Haag momenteel in het bezit van het Green Key Label of Excellence certificaat. Ontdek welke 5 locaties in Den Haag voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen!

Duurzaamheid in Den Haag

Louwman Museum

Het Louwman Museum, dat 's werelds oudste privécollectie auto's huisvest, werd bekroond tot 'Beste Evenementenlocatie van 2017' op het Meeting Business Event (MBE) in Nederland. Daarnaast richt de venue zich op het creëren van een optimale duurzame beleving voor haar bezoekers. 


De venue maakt gebruik van een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie, waarbij geothermische energie wordt gebruikt voor verwarming en verkoeling.
Het beheersysteem van het gebouw regelt verwarming, verkoeling en airconditioning individueel in elke ruimte voor maximale efficiëntie.
Alle energie wordt opgewekt door meer dan 1.000 zonnepanelen op het dak.
De locatie werkt met veel partners die zich ook inzetten voor duurzaam ondernemen en milieuvriendelijke producten van hoge kwaliteit gebruiken.

Louwman Museum

Museon

Al generaties lang, verenigt het Museon cultuur, natuur en wetenschap. De locatie begrijpt dat deelnemers en evenementplanners van vandaag hun evenement willen houden op een inspirerende, veilige locatie, met een duurzame aanpak. De directie en medewerkers van het Museon zetten zich op verschillende manieren in voor een verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijke aanpak.

Zoals:

 • Een gescheiden afvalinzameling; 
 • Energie- en waterbeheer;
 • Ook hebben ze een van de grootste zonnepanelen van Den Haag;
 • En zijn ze eigenaar van een groen sedumdak op het dak van het gebouw. 

Op deze manier draagt het Museon bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van Den Haag. Daarnaast zijn ze partner van de Verenigde Naties en is hun centrale tentoonstelling "One Planet" gebaseerd op de zeventien Sustainable Development Goals van de VN, die staan voor een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld.

Museon

Court Garden Hotel

Court Garden Hotel is het eerste eco-ontworpen hotel in Nederland, dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu, het Energielabel A+ en het Green Key Gold label heeft ontvangen.


Het hotel is gerenoveerd met gerecyclede en energiebesparende materialen;

 • Court Garden is volledig geïsoleerd om kou, warmte en geluid tot een minimum te beperken.
 • Energiebesparende lampen, sensorverlichting, keycard-energiebesparende apparaten in de kamers en het gebruik van een gasabsorptie-warmtepomp helpen allemaal om het energieverbruik te verminderen. Dankzij deze maatregelen is de CO2-voetafdruk van het hotel, het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik meer dan gehalveerd!
 • Het hotel gebruikt uitsluitend 100% biologische en fair-trade producten en heeft daar het 100% EKO-certificaat voor gekregen.
 • Het hotel heeft ook 20 fietsen te huur, zodat de deelnemers op een groene manier naar hun conferentie kunnen komen.
Court Garden hotel The Hague

World Forum The Hague

World Forum is een full-service internationaal congrescentrum in Den Haag met de grootste vergaderruimtecapaciteit voor ongeveer 2.160 personen en 36 breakoutzalen. Samen bieden zij plaats aan in totaal 5.000 personen. Daarnaast is de locatie erop gebrand om haar bezoekers een duurzame ervaring te bieden.

 • De venue heeft het Golden Green Key label en is lid van United Nations Global Compact, een niet-bindend pact van de Verenigde Naties om bedrijven wereldwijd aan te moedigen duurzaam te ondernemen.
 • 100% van de energie is hernieuwbaar en dankzij nieuwe airconditioningsystemen, de frequentiegerelateerde pompen en de installatie van LED-verlichting is het energieverbruik gedaald.
 • Sinds 2020 zijn ze in het bezit van een aantal Dunea watertappunten. Met deze tappunten kunnen bezoekers van de venue gratis en onbeperkt kraanwater tappen. De tappunten zorgen ervoor dat de venue geen (plat) flessenwater meer verkoopt. Op deze manier dragen zij bij aan het verminderen van plastic afval. 
 • Onlangs hebben ze een groen dak geopend, wat veel voordelen voor het milieu oplevert.
World Forum sustainability

Fokker Terminal

The Fokker Terminal is een unieke venue die tien jaar geleden is opgericht als evenementenlocatie. De Fokker Terminal is populair geworden voor grootschalige conferenties en (zakelijke) evenementen en won in 2018 verschillende prijzen waaronder de Beste Conferentielocatie in de regio West-Holland en de Beste Conferentielocatie van Nederland. Door actief middelen te investeren in duurzaamheid en het minimaliseren van de milieu-impact van haar bezoekers en leveranciers, werkt het team van Fokker Terminal voortdurend aan het verbeteren van haar faciliteiten en diensten.

 • De Fokker Terminal is een CO2-neutrale en waterneutrale venue;
 • De Fokker Terminal maakt gebruik van 600 dakpanelen die jaarlijks 160.000 kWh aan elektriciteit genereren;
 • De Fokker Terminal maakt gebruik van waterbesparende toiletten, gerecycled eventtapijt, LED-verlichting, 100% biologisch afbreekbare wegwerpartikelen en lokaal ingekocht voedsel van uitsluitend duurzame leveranciers.
Fokker Terminal The Hague