icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
Den Haag

Top Duurzame Locaties in Den Haag voor jouw evenement

Veel partners van The Hague Convention Bureau zijn actief bezig met het verbeteren van hun processen om een duurzamere aanpak in de zakelijke evenementenbranche te realiseren. Ontdek welke locaties in Den Haag voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen!

Duurzaamheid in Den Haag

Louwman Museum

Het Louwman Museum, dat de oudste privécollectie auto's ter wereld herbergt, werd tijdens het Meeting Business Event (MBE) in Nederland uitgeroepen tot ‘Beste evenementlocatie van 2017’. Daarnaast richt de locatie zich op het creëren van een optimale duurzame beleving voor haar bezoekers.

 • De locatie maakt gebruik van een warmte-koudeopslag (WKO) installatie, waarbij geothermische energie wordt gebruikt voor verwarming en koeling;
 • Het gebouwbeheersysteem regelt verwarming, koeling en airconditioning individueel in elke kamer voor maximale efficiëntie;
 • Alle energie binnen het gebouw wordt opgewekt door meer dan 1.000 zonnepanelen op het dak.
 • De locatie werkt samen met vele partners die zich ook inzetten voor duurzaam ondernemen en hoogwaardige, milieuvriendelijke producten gebruiken.
Louwman Museum

Museon

Al generaties lang verenigt het Museon cultuur, natuur en wetenschap. Bij het Museon begrijpen ze dat congresbezoekers en eventplanners van vandaag hun evenement willen laten plaatsvinden op een duurzame inspirerende en veilige locatie. Het management en de medewerkers van Museon zetten zich op verschillende manieren in voor een verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijke omgeving. Denk aan:

 • Een gescheiden afvalinzameling;
 • Energie- en waterbeheer;
 • Een van de grootste zonnepanelen van Den Haag;
 • Het hebben van een groen sedumdak bovenop het gebouw.

Zo draagt ​​Museon bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van Den Haag. Bovendien zijn ze een partner van de Verenigde Naties en is hun centrale expositie "One Planet" gebaseerd op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN die staan ​​voor een veiligere, betere en rechtvaardigere wereld.

Museon

Court Garden Hotel

Court Garden Hotel is het eerste eco-ontworpen hotel in Nederland dat een officiële Green Declaration van het Ministerie van Milieu, het Energielabel A + en het Green Key Gold label heeft ontvangen.

 • Het hotel is gerenoveerd met gerecyclede en energiebesparende materialen;
 • Court Garden is volledig geïsoleerd om kou, warmte en geluid tot een minimum te beperken.
 • Spaarlampen, sensor lampen, energiebesparende apparaten met keycard in de kamers en het gebruik van een gasabsorptie warmtepomp dragen allemaal bij aan een lager energieverbruik. Door deze maatregelen zijn de CO2-voetafdruk, het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik van het hotel meer dan gehalveerd!
 • Het hotel maakt uitsluitend gebruik van 100% biologische en fairtrade producten en heeft daarmee het 100% EKO-trade certificaat behaald.
 • Er zijn ook 20 fietsen te huur, zodat de deelnemers van evenementen op een groene manier naar hun conferentie kunnen.
Court Garden hotel The Hague

World Forum The Hague

World Forum is een full-service internationaal congrescentrum in Den Haag met de grootste vergaderruimte capaciteit voor circa 2.160 mensen en 36 breakout rooms. Samen bieden ze plaats aan in totaal 5.000 mensen. Bovendien zorgt World Forum ervoor dat hun bezoekers een duurzame ervaring beleven.

 • De locatie heeft het Golden Green Key-label en is lid van het United Nations Global Compact, een niet-bindend pact van de Verenigde Naties om bedrijven wereldwijd aan te moedigen om duurzaam en sociaal verantwoord beleid te voeren en om te rapporteren over de implementatie ervan.
 • 100% van de energie is hernieuwbaar en dankzij nieuwe airconditioningsystemen, frequentie gerelateerde pompen en installatie van ledverlichting is het energieverbruik gedaald.
 • Sinds 2020 bezitten ze een aantal Dunea-waterkranen. Met deze kranen kunnen bezoekers van de locatie gratis en onbeperkt kraanwater tappen. De kranen zorgen ervoor dat de zaal geen (plat) flessenwater meer verkoopt. Zo dragen ze bij aan het verminderen van plastic afval.
 • Ze hebben onlangs een groen sedum dak geopend, wat veel voordelen oplevert voor het milieu.
World Forum sustainability

Fokker Terminal

De Fokker Terminal is een unieke locatie die tien jaar geleden werd opgericht als evenementenlocatie. De Fokker Terminal is populair geworden voor het organiseren van grootschalige congressen en (zakelijke) evenementen en heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de Beste Congreslocatie van de regio West-Holland en de Beste Congreslocatie van Nederland in 2018. Door actief te investeren in duurzaamheid en het minimaliseren van de milieu-impact van haar bezoekers en leveranciers, werkt het team van Fokker Terminal continu aan het verbeteren van haar faciliteiten en diensten.

 • De FT is een CO2-neutraal en waterneutraal terrein;
 • De FT gebruikt 600 dakpanelen die jaarlijks 160.000 kWh elektriciteit opwekken;
 • De FT gebruikt waterbesparende toiletten, gerecycled evenemententapijt, Ledverlichting, 100% biologisch afbreekbare wegwerpartikelen en alleen lokaal geproduceerd voedsel van duurzame leveranciers.
Fokker Terminal The Hague
Marjolein Lalleman

Jouw duurzame evenement in Den Haag?

Den Haag is een uitstekende locatie om jouw duurzame evenement te organiseren. Benieuwd naar meer informatie over duurzaamheid in Den Haag? Klik op de volgende link!