icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
The Hague Convention Bureau Webinar

The Hague webinar viert partnerschappen en de eerste verjaardag van Ottawa MOU

18 mei 2021

Tijdens de webinar werd ook de eerste verjaardag gevierd van het partnerschap van The Hague Convention Bureau met Ottawa Tourism, het bureau voor toerisme van de Canadese hoofdstad.

Hoofd van The Hague Convention Bureau, Bas Schot, zei: "In de post-Covid wereld is het belangrijker dan ooit voor onze industrie om in partnerschap samen te werken en de waarde te erkennen die alle individuen en organisaties bijdragen aan de creatie van succesvolle conferenties - met name in de verenigingssector.

De oude relatie tussen klant, leverancier en concurrent is gewoon zo - oud en iets uit het verleden. We moeten allemaal de sterke punten van anderen erkennen en de positieve impact die zij kunnen hebben op onze organisaties en conferenties."

Het webinar begon met een reflectie op het partnerschap van Den Haag en Ottawa, dat een jaar geleden officieel werd erkend in een Memorandum of Understanding. Het MoU benadrukte de overeenkomsten tussen de organisaties, evenals de wens om elkaars internationale associatieconferenties, het delen van kennis en leads te ondersteunen.

Lesley Mackay, vice-president van meeting en major events voor Ottawa Tourism en moderator tijdens het webinar naast Bas Schot, zei: "De samenwerking blijft vruchtbaar voor zowel Ottawa Tourism als The Hague Convention Bureau, ondanks de uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben gehad als gevolg van Covid-19. Er is nog nooit een belangrijker moment geweest om samen te werken, kennis te delen en te profiteren van elkaars ervaring."

Panelleden op het recente webinar waren onder meer Stephen Ibaraki, voorzitter en managing general partner bij REDDS Capital, die zei: "Het moet een win-win zijn. Een gedeelde waarde, noem ik het. Zorg ervoor dat je een 'non-flict' proces hebt waar je voortdurend mee bezig bent. Zoek naar: jezelf en de andere [partner] goed begrijpen; zorg ervoor dat je gemeenschappelijke doelen hebt, een win-win situatie en een gedeelde realiteit; [en] werk samen om te co-creëren. Wees transparant en verantwoordelijk en leg verantwoording af."

Commercieel directeur voor SportsPro, Paul Guest, merkte op: "Het gaat erom dat je echt begrijpt welke troeven je samen hebt. Wat zijn de troeven die je kunt combineren en wat zijn de dingen die je samen kunt inzetten die je nog niet eerder hebt overwogen? Het is de creativiteit en de doelgerichte activering die op dit moment de drijvende kracht zijn."

Kai Troll, voorzitter van ASSOCIATIONWORLD, voegt daaraan toe: "Wat belangrijk is, is dat iedereen uit zijn silo's stapt en uit zijn eigen manier van denken. We zullen meer sectoroverschrijdende samenwerkingsverbanden zien. Dit is van fundamenteel belang bij alles wat wij als vereniging en vergaderbranche de komende twee of drie jaar doen."

Om de webinar te bekijken, klik hier.