icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
International city of peace and justice The Hague

Een stad van sociaal ondernemerschap: goed doen en zaken doen

18 mei 2021

Den Haag is niet alleen de Internationale Stad van Vrede en Recht, maar ook de thuisbasis van enkele van de meest impactvolle internationale organisaties ter wereld - en een knooppunt van expertise in sectoren als recht, financiën, cybersecurity, energie, IT en technologie.

 

Den Haag is de tweede VN-stad ter wereld en heeft tal van instellingen en ngo's aangetrokken. De volgende stap is ervoor te zorgen dat daaromheen een dynamisch en bloeiend ondernemingsklimaat wordt ontwikkeld. In een stad waar meer dan 200 internationale organisaties, kennisinstellingen, start-ups en NGO's werken aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld, ligt de focus hier op maatschappelijke verantwoordelijkheid en impact. Den Haag heeft ook een groeiende reputatie op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

 

Den Haag is een stad waar ondernemingen met een missie zich thuis voelen en maximale ruimte krijgen om hun ambities waar te maken. De gemeente Den Haag biedt gemakkelijk toegang tot netwerken, kapitaal, talent en markten, waardoor een zeer gunstig klimaat ontstaat voor jonge bedrijven en maatschappelijk verantwoorde ondernemingen. De Haagse ImpactCity regeling biedt diensten, ondersteuning en advies aan start-ups en scale-ups die een maatschappelijke bijdrage leveren, en doet dit met de hulp van krachtige partners.

 

Een van hen is YES!Delft - Den Haag, een toonaangevende start-up incubator, die zich richt op AI en Blockchain innovatie. Het unieke ecosysteem van mentoren, experts, investeerders en zakelijke partners helpt de ondernemers van de stad om zich snel en toch duurzaam te ontwikkelen.

 

"Ons team is proactief betrokken bij het traject van start-ups, van start tot exit, om oprichters te empoweren en in staat te stellen om bij te dragen aan een betere wereld", zegt Yes!Delft.

 

Co-working spaces zijn booming en verschillende in Den Haag zijn ImpactCity partners. The Hague Humanity Hub en Apollo14 hebben beide start-up en scale-up programma's voor bedrijven met een grote sociale impact, terwijl The Hague Tech zich richt op technologie-gerelateerde start-ups. Samen met World Startup Factory hebben deze bedrijven 'Startup Tuesday The Hague' opgericht, een initiatief om evenementen te organiseren die kansen bieden om te netwerken en innovatieve oplossingen te verkennen voor gedeelde uitdagingen.

ImpactCity The Hague

In 2019 had Den Haag de eer om als gastheer op te treden voor de 9e jaarlijkse Global Entrepreneurship Summit (GES) in het World Forum The Hague. De top, die voor de allereerste keer in de EU werd gehouden, veranderde Den Haag in juni drie dagen lang in een mondiaal centrum voor innovatie en ondernemerschap. Ongeveer 1 800 inspirerende ondernemers presenteerden hun ideeën aan 's werelds beste investeerders, oprichters, financiers, deskundigen en beleidsmakers. Onder het thema 'The Future Now' werden door ondernemers geleide innovaties op het gebied van schaalbare technologie en nieuwe wetenschap en de toepassing daarvan in landbouw, connectiviteit, energie, gezondheid en water voorgesteld. Toegang tot kapitaal, het creëren van banen en economische empowerment van vrouwen waren ook prominente thema's.

 

2019 was ook het jaar dat ImpactFest en de European Venture Philanthropy Association (EVPA) de handen ineen sloegen om impact en innovatie nog een stap verder te helpen. Aangezien de EVPA verantwoordelijk is voor het opbouwen van een standvastige gemeenschap van organisaties die geïnteresseerd zijn in of actief zijn op het gebied van venture filantropie en sociale investeringen in heel Europa, hebben zij in elkaar de perfecte partner gevonden.

 

Den Haag en zijn ImpactCity-partners hebben tijdens de top een programma van aanvullende evenementen georganiseerd, waaronder een speciale editie van The Hague Talks over hoe het bedrijfsleven te verbinden met het algemeen belang, een investeringsseminar over groene energie van de toekomst en een matchmaking-evenement met als thema Financiering van briljante oplossingen.

 

De top weerspiegelde perfect Den Haag's ethos van "goed doen en zaken doen": de overtuiging dat economisch succes hand in hand moet gaan met oplossingen voor een betere wereld.