icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
The Hague Ottawa MOU

Ottawa Tourism en The Hague Convention Bureau ondertekenen op vergaderingen en conferenties gerichte MOU

19 mei 2021

Hooggeplaatste vertegenwoordigers van Ottawa Tourism en The Hague Convention Bureau kwamen op 16 september 2019 in Den Haag bijeen om getuige te zijn van de ondertekening van een Memorandum of Understanding dat het congresaanbod van beide steden de komende jaren dichter bij elkaar zal brengen.

De ondertekening op maandag 16 september 2019, die deel uitmaakte van een burgemeestersmissie van Ottawa naar Nederland, werd gevierd tijdens een evenement dat werd bijgewoond door Zijne Hoogheid Jim Watson, burgemeester van de stad Ottawa. Het evenement volgde op een succesvolle en productieve ontmoeting tussen de burgemeester van de stad Ottawa en zijn ambtgenoot Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, op zondag 15 september.

Het evenement, dat plaatsvond in het Louwman Museum in Den Haag, werd bijgewoond door meer dan 100 vertegenwoordigers van de twee steden, de vergaderindustrie en de pers. Naast het op conferenties gerichte MOU werd tijdens het evenement ook de jarenlange vriendschap tussen de steden Ottawa en Den Haag en tussen de landen Canada en Nederland gevierd en benadrukt.

The Hague Ottawa MOU

Een op conventie gericht partnerschap tussen steden

Het op conventie gerichte MOU, dat werd ondertekend door Nienke van der Malen, directeur van Den Haag en Partners; Zijne Excellentie Jim Watson, burgemeester van de stad Ottawa en Michael Crockatt, President & CEO, Ottawa Tourism, werd vijf jaar geleden voor het eerst besproken tijdens het ICCA Congres in Antalya. De twee organisaties hebben sindsdien gezocht naar verschillende manieren om samen te werken, wat resulteerde in het MOU dat maandag werd ondertekend.

Michael Crockatt, President & CEO, Ottawa Tourism verklaarde: "Deze MOU vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van onze burgemeestersmissie naar Nederland. Hoewel dit specifieke partnerschap pas vijf jaar in de maak is, zijn onze twee naties al bijna 75 jaar bevriend. Samenwerken om evenementen te identificeren en te leveren die strategisch zijn afgestemd op beide bestemmingen is niet alleen een creatieve manier van werken, het is ook een intelligente en efficiënte samenwerking waarvan we verwachten dat die aanzienlijke waarde zal opleveren. We zijn hier in Den Haag met open armen ontvangen en zien ernaar uit dat die open en eerlijke stijl van zakendoen niet alleen nu maar ook de komende jaren zijn vruchten zal afwerpen."

Nienke van der Malen, directeur van The Hague and Partners zei: "Dit partnerschap zal ten goede komen aan een groot aantal verschillende belanghebbenden, of het nu gaat om klanten, hotel- en venue-partners of wij als bestemmingen. Met name de steun van de burgemeester betekent dat we dit project op een samenhangende en gerichte manier benaderen, in het vertrouwen dat we in beide steden oplossingen kunnen bieden voor associatie- en bedrijfsevenementen uit veel verschillende sectoren. Een van de sterkste punten van onze samenwerking zal ons vermogen zijn om samen te werken met klanten en hun strategische behoeften te begrijpen bij het leveren van offertes en uiteindelijk de uiteindelijke evenementen, zowel hier in Nederland als in Canada."

De belangrijkste doelstellingen van het eerste jaar van de conventiegerichte samenwerking omvatten:

  •  Het creëren van gezamenlijke verkoopactiviteiten - het eerste deel daarvan vond vorige week plaats in IMEX America toen een groep associatiekopers zich aansloot bij Ottawa Tourism en The Hague Convention Bureau voor een avond van educatie en relatieontwikkeling.
  •  Het opstellen van onderzoeks- en informatiedocumenten gericht op de sectoren veiligheid, bestuur en defensie. Dit omvat het identificeren van kansen voor beide steden op basis van huidige leads en bestaande partnerschappen.
  •  Identificatie van klanten voor wie beide steden interessant zouden zijn, gevolgd door de creatie van een gezamenlijk voorstel/offerte waarin de synergieën tussen de twee bestemmingen en de voordelen van samenwerking worden benadrukt.
  •  Identificatie van historische Haagse klanten die geïnteresseerd zouden zijn in Ottawa en vice-versa.