icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?
Peace Palace Vredespaleis The Hague

De belangrijke sectoren van Den Haag

Van Cyber Security tot Impact Economie

Den Haag, wereldwijd bekend als de Internationale Stad van Vrede en Recht, is de stad waar getalenteerde mensen werken aan innovaties om een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld te creƫren. Met een groot aantal gevestigde en groeiende netwerken, verwelkomt de stad in het bijzonder evenementen gerelateerd aan New Energy, Finance, Legal & Policy, IT & Technology, Impact Economie en Cyber Security.

Hoe wij kunnen helpen

Feiten en cijfers

100
Multinationale Bedrijven
115
Buitenlandse Ambassades
200
Instellingen en Organisaties
550k
Inwoners
One Young World The Hague
Belangrijke Sector

De stad van Vrede en Recht

Den Haag staat internationaal bekend als de Internationale Stad van Vrede en Recht en is daarom de perfecte keuze voor internationale conferenties die aan dit thema te linken zijn. Den Haag is de thuisbasis van het Nederlandse Parlement, Nobelprijswinnende organisaties en vele NGO's die werken aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld. Dankzij het ecosysteem voor vrede en rechtvaardigheid van de stad heeft Den Haag de afgelopen jaren vele evenementen met impact mogen verwelkomen, waaronder One Young World en de Nucleaire Top.

Vrede & recht expertise
Nadir in Cyber
Belangrijke Sector

Cyber Security

Den Haag is een belangrijke en snelgroeiende hub voor cyber security in Europa. Dankzij de oogst van Europa's toonaangevende Cyber Security cluster, The Hague Security Delta, worden veel belangrijke internationale ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van Cyber Security in de regio Den Haag ontwikkeld. Met zoveel kennis en expertise binnen handbereik is Den Haag de perfecte plek voor evenementen op het gebied van Cyber Security.

Cyber Security expertise
Hybrid City Alliance
Belangrijke Sector

IT & Technologie

Als wereldwijde hub voor innovatie en ondernemerschap, is Den Haag een geweldige plek voor evenementen gerelateerd aan IT en Technologie. Op nationaal niveau is Den Haag de thuisbasis van het nieuwe Strategisch Actieplan voor Kunstmatige Intelligentie en initiatieven en organisaties, waaronder ImpactCity en WorldStartup. Samen vormen zij een sterk technologie-ecosysteem in Den Haag dat zowel leiders uit de industrie als jong IT-talent aantrekt.

IT & Tech expertise
Museon
Belangrijke Sector

Nieuwe energie

In Nederland staat Den Haag bekend als het centrum van de energieopwekking. Om die reden hebben veel energiebedrijven zoals Shell, Orsted en Total en de International Geothermal Association ervoor gekozen zich in de stad te vestigen. Veel initiatieven in Den Haag ondersteunen actief de ontwikkeling van duurzame oplossingen, waardoor de overgang naar duurzame vormen van energie in de nabije toekomst gewaarborgd is. Als erkenning van de energieambities van Den Haag hebben in onze stad veel evenementen plaatsgevonden die met energie te maken hebben. Den Haag kan ook het podium zijn voor jouw volgende energie-evenement!

Nieuwe energie expertise
International Criminal Court The Hague
Belangrijke sector

Juridisch & Financieel

Den Haag is een belangrijke speler in de Legal & Finance sector en staat bekend als de juridische hoofdstad van de wereld. Sectoren zoals verzekeringen, vermogensbeheer en pensioenexpertise zijn goed ingeburgerd in de stad. Door de internationale reputatie van de stad en het uitgebreide netwerk van specialisten, hebben veel gerenommeerde wereldwijde evenementen en conferenties in de Legal & Finance sector Den Haag gekozen voor hun evenement. Jouw evenement kan de volgende zijn!

Legal and Finance expertise
ImpactFest The Hague
Belangrijke Sector

Impact Economie

In de evenementenbranche wordt het steeds belangrijker om verder te kijken dan alleen de zakelijke doelstellingen. Evenementen hebben een boodschap nodig, een missie, om zo duurzaam mogelijk te zijn en het liefst bij te dragen aan het grotere goed. De stad Den Haag ondersteunt deze manier van denken door te laten zien dat economisch succes en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen en moeten gaan. Het motto van de stad 'Goed doen en zaken doen' vat deze denkwijze samen. Jouw volgende (hybride) impact event in Den Haag? Lees meer!

Impact Economie Expertise
Fam Trip to The Hague
Belangrijke Sector

Life Sciences en E-Health

Nederland heeft een uitgebreid zorgstelsel met veel topgezondheidscentra en -ziekenhuizen. Elk jaar investeert het land ongeveer 10% van zijn BNP in de gezondheidssector om zorg van topkwaliteit te garanderen.

Er is een hoge concentratie van baanbrekende bedrijven in de medische technologie in de stad en de regio, zoals Siemens Healthcare Diagnostics, Toshiba Medical Systems, Draeger en PharmaPack.

Nieuwe start-ups en initiatieven zijn onder meer Medical Delta, een netwerk van organisaties op het gebied van life sciences, gezondheid en technologie, en Smart Lab, een initiatief van het Sophia Revalidatiecentrum, de Haagse Hogeschool en de TU Delft waar innovaties op het gebied van revalidatie worden getest

Life Sciences en e-health expertise