icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download

Schrijf je in voor de gratis online Event Design workshop

What are you looking for?

Den Haag ziet internationale congressen met 48% groeien

The Hague Convention Bureau (onderdeel van The Hague & Partners) heeft in 2019 92 internationale congressen binnengehaald, een groei van 48% ten opzichte van 2018.
Internationale congressen die in 2019 in heel Den Haag werden gewonnen, realiseerden een geschatte economische impact van 48,79 miljoen euro voor de stad.
Uit voorlopige cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat Den Haag in 2019 bijna 213.000 congresdagen heeft gerealiseerd, een stijging van 9% ten opzichte van het voorgaande jaar.

The Hague political centre

Bas Schot, hoofd van The Hague Convention Bureau licht toe:  "Deze cijfers zijn een bewijs van de collaboratieve aanpak die we zien bij de venues, hotels en leveranciers in heel Den Haag.  Onze uitstekende vervoersverbindingen, gevestigde infrastructuur en reputatie op het gebied van evenementen van hoog niveau helpen ons onze aanwezigheid op de wereldwijde congresmarkt te vergroten. Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, waar elke dag tienduizenden mensen samen werken aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld".

Een belangrijke factor in het succes van The Hague Convention Bureau is haar groei in de markt, focus op kennisinfrastructuur en directe betrokkenheid bij verenigingen om nieuwe congressen naar de stad te halen.  "De betrokkenheid van The Hague Convention Bureau bij het aantal congressen dat in de stad plaatsvindt, neemt toe", zegt Marco Esser, directeur van The Hague & Partners. "In 2019 waren we betrokken bij 76% van alle congressen die in de stad plaatsvonden. Dat is een flinke groei ten opzichte van slechts 40% betrokkenheid in 2018."

Vrede en Recht, Juridisch en Financieel, Cyber Security, New Energy, IT & Tech, Life Science en de Impact Economy zijn belangrijke sectoren voor Den Haag, goed voor ruim 91% van alle verworven congressen in 2019.  "Mensen zijn steeds vaker op zoek naar minder drukke bestemmingen, waar nog veel te zien en te doen is en Den Haag biedt dat. Den Haag is een koninklijke stad, een stad aan zee en een stad van vrede en recht." voegt Bas Schot toe.

Den Haag & Partners is een overkoepelende organisatie, waar onder meer Den Haag Marketing Bureau, Den Haag Convention Bureau en The Hague Business Agency deel van uitmaken. Samen leverden de drie organisaties in 2019 een flinke bijdrage aan de Haagse economie.

 

Locoburgemeester Saskia Bruines (Economie) van de gemeente Den Haag concludeert: "Ik ben erg blij met de uitstekende resultaten van 2019 van het werk van The Hague & Partners. Meer bedrijven, meer congressen en meer bezoekers zijn belangrijk voor de economie van Den Haag. Niet alleen omdat bezoekers graag hun geld uitgeven in de stad, maar ook omdat het belangrijke banen oplevert voor onze inwoners."