icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
Peace Palace Vredespaleis The Hague

Een impactvol congres organiseren in Den Haag

Ben je van plan een prestigieuze top te organiseren, waar de nieuwste innovaties worden gepresenteerd die bijdragen aan een betere wereld? Of heb je interesse in een meerdaags congres voor meer dan 2.000 ambitieuze jongeren? In beide gevallen is Den Haag de juiste plek.

Compacte stad met een persoonlijk tintje

Den Haag is een compacte stad met een persoonlijk tintje, waar mensen van over de hele wereld samenkomen om te werken aan innovaties voor een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld. Steeds meer organisaties kiezen Den Haag als hun favoriete locatie voor hun vergaderingen en congressen - en niet voor niets! Het aantal internationale congressen dat hier wordt gehouden is zelfs in één jaar tijd met 48% gestegen (2019).

De internationale stad van vrede en recht

Den Haag wordt wereldwijd erkend als de Internationale Stad van Vrede en Recht en een stad die duizenden mensen de kans biedt om te werken aan innovaties die bijdragen aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld. Den Haag is de enige stad buiten New York waar een van de zes belangrijkste VN-organen is gevestigd, namelijk het Internationaal Gerechtshof. Met zoveel andere VN-organen die hier ook zijn gevestigd, is Den Haag de tweede VN-stad ter wereld. Alles gebeurt hier: van het bespreken van belangrijke kwesties tot het nemen van beslissingen en het aangaan van allianties.

International city of peace and justice The Hague

Waarom jouw evenement in Den Haag?

  • Eersteklas faciliteiten voor grote groepen

Den Haag biedt grote groepen een breed scala aan eersteklas congres- en vergaderfaciliteiten. Het heeft vergaderfaciliteiten van elke omvang; meer dan 5.000 hotelkamers voor congresdeelnemers; en een betrouwbare infrastructuur met vijf treinstations, talrijke bus- en tramverbindingen en twee internationale luchthavens, beide binnen 30 minuten te bereiken. Het zijn deze kenmerken die Den Haag kwalificeren als een vooraanstaande bestemming voor internationale bezoekers.

  • Veel hybride mogelijkheden 

Veel locaties van wereldklasse in Den Haag zijn druk bezig geweest met het opzetten van indrukwekkende hybride evenementenstudio's. Zodra we elkaar weer kunnen ontmoeten, staan ​​deze locaties klaar om je te verwelkomen in hun hybride studio's. Zo bied je evenementdeelnemers een veilig, maar inspirerend evenement. Lees hier alles over hybride mogelijkheden in Den Haag.

  • Kustplaats

Den Haag is niet alleen een uitstekende keuze voor meetings en congressen, maar ook voor wat welverdiende vrije tijd. Ontspan op het strand, geniet van het culinaire aanbod en bewonder een echte Vermeer of Mondriaan. De stad biedt oneindig veel mogelijkheden. Den Haag is de enige grote stad in Nederland aan de kust en heeft twee badplaatsen en 11 kilometer ongerepte kustlijn. Geniet van de winkels, talloze eersteklas restaurants, een internationaal bekende dansgroep, musea met wereldberoemde kunst en een verscheidenheid aan theaters.

  • Persoonlijk en compact

Congres- en vergaderingsbezoekers voelen zich direct thuis in Den Haag, omdat de stad zowel persoonlijk als compact is. Of, om het met de woorden van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama te zeggen na het bijwonen van de Nuclear Security Summit, de grootste internationale conferentie ooit in Nederland: "Het is echt gezellig!" 

The Hague beach

Belangrijkste clusters

Behalve dat het de thuisbasis is van het grootste cyber security cluster van Europa, is het profiel van Den Haag als de thuisbasis van vrede en recht onlangs versterkt door de snelle groei van de ICT-Security Campus. Ook in de stad zijn de ontwikkeling van innovaties ter verbetering van het klimaatbeleid en de energietransitie steeds belangrijker geworden. In lijn met haar reputatie als de bakermat van vrede en recht, is Den Haag de gekozen thuisbasis van vele internationale organisaties op het gebied van recht en financiën, IT en technologie, de impacteconomie, sociaal ondernemerschap en humanitaire vraagstukken. Evenementen die met een van deze onderwerpen te maken hebben, zijn altijd welkom in Den Haag.

Topconferenties en internationale congressen

Den Haag heeft een aanzienlijk trackrecord van succesvolle topevenementen. Zoals deze drie recente evenementen.

  • The Global Entrepreneurship Summit (2019): meer dan 1.200 ondernemers en 400 investeerders debatteerden en bespraken innovaties die de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN zouden kunnen ondersteunen en het leven van miljoenen mensen zouden kunnen verbeteren.
  • One Young World (2018): 's Werelds grootste jongerenconferentie waar meer dan 1.500 toekomstige wereldleiders in Den Haag bijeenkwamen om complexe mondiale kwesties als vrede, gerechtigheid en het milieu te bespreken.
  • De 49e Wereldconferentie over longgezondheid (2018): een recordaantal van 3.919 experts uit 125 landen kwamen samen in het Wereldforum om luchtvervuiling te bespreken en longaandoeningen te bestrijden. Het thema van dit jaar paste perfect bij de Internationale Stad van Vrede en Recht: ‘Declaratie van onze rechten: sociale en politieke oplossingen’.
Marjolein Lalleman

Organiseer jij een congres of evenement en overweeg je Den Haag?

Neem contact op met The Hague Convention Bureau. Met uitgebreide expertise op het gebied van eventmanagement gecombineerd met vakkennis van de stad, zorgt het supportteam ervoor dat je profiteert van alle mogelijkheden en faciliteiten die de stad te bieden heeft. The Hague Convention Bureau is er om u te helpen de perfecte locatie te vinden, u in contact te brengen met lokale belanghebbenden en dienstverleners en u te ondersteunen bij het opstellen van een bod. Samen maken we uw evenement onvergetelijk.